Andro Fistonić

 SN
DIREKTOR RAZVOJA ISTRE

Andro Fistonić: ‘Cilj nam je stvarati mlade igrače koje Garcia može ubaciti u ekipu bez da pati rezultat seniorske momčadi‘

Hajduk se izvukao iz puno većih problema, pa ne sumnjam da će naći rješenje i u ovoj situaciji
Piše: PROMOObjavljeno: 09. ožujak 2023. 18:21

U prvom Super7 specijalu intervjuirali smo Andru Fistonića - kooordinatora razvoja NK Istre 1961. Fistonić je jedinstveni nogometni kadar, a njegova dosadašnja karijera i obrazovni put su posebni. Upravo zbog toga smo ga izabrali za prvog gosta našeg specijala u kojem smo pričali o njegovim internacionalnim iskustvima, vremenu provedenom u Hajduku, njegovoj ulozi u Istri, još neprepoznatim draguljima u nogometnoj Dalmaciji i njegovom Meet-upu pod nazivom City of Football.

Cijeli intervju pogledaj ovdje:

Dotakli smo se i njegovog iskustva u Istri u kratkom razdoblju u kojem je dio njihove radne zajednice. Istakao je kako su međuljudski odnosi na vrhunskoj razini, a o prvom treneru istakao je sljedeće: “Gonzalo je u potpunosti jednostavan lik, baš kao i Saša (Bjelanović). Kaže ti ‘Dobar dan’ svaki put kad se susretnemo u klubu, a njegovi nogometni principi su jasni pa je jedan od rijetkih trenera kod kojih to možeš vidjeti u SuperSport HNL-u. Na svakoj pressici po igračima vidiš da im je jasno pto trebaju raditi i koji su zadaci i to je valjda taj kontinuitet koji ima u klubu.”

Nastavio je i o iskustvima u Hajduku gdje je istaknuo da mu ni tamo nije nedostajalo kontinuiteta jer su tu bili treneri Budimir, Karoglan, itd.. Budimiru je zaželio što skorije skupljanje iskustva u seniorskim vodama, a za Karoglana je istaknuo da je definitivno trener za Ligu prvaka. Više o toj temi pogledaj ovdje.

Super7 specijal nije jedini materijal kojeg smo snimili ovaj tjedan. Uz ovaj intervju ovaj tjedan smo u 7. epizodi podcasta radili taktičku analizu utakmice kola između Hajduka i Lokomotive, a više o tome pogledaj ovdje:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 00:07