Tomislav Krišto/CROPIX
DEJA VU

Ante Čačić za sada nije ispunio najave, gledamo još jedno isto Dinamovo proljeće

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 05. ožujak 2012. 10:01

Tri utakmice, tri prosječna Dinamova izdanja. I ništa više od toga, ništa novo u odnosu na ono što smo gledali u Maksimiru svih tih prijašnjih sezona. Teška muka, pobjede bez previše dobre igre. Sve je izvjesnije da će ovo biti još jedno klasično Dinamovo proljeće, da unatoč svim najavama, koje je davao Ante Čačić po dolasku na modru klupu, neće ovdje biti prevelike razlike u odnosu na sve ono što smo gledali kod Čačićevih prethodnika.

VEĆ SMO BOLJI

“Dinamo je u HNL-u gospodar, nema adekvatne konkurencije... Utakmice moraju završavati s puno golova, moramo igrati atraktivno i odličnom igrom vratiti publiku na stadion... Ne priznajem pobjedu od 1:0, za nju ne može biti premije... Moramo stvarati šanse u nizovima...” - samo su neke od najava koje je izrekao Čačić prvoga dana na novom radnom mjestu. Dosad smo malo toga novoga vidjeli, Čačić je čini se već počeo okretati ploču.

- Uvijek se vraćate na ono što sam tada pričao. Pa naravno da ću reći da ćemo biti bolji nego prije, ne mogu doći i reći 'bit ćemo isti kao i dosad’! Međutim, ja vam kažem da smo bolji nego što smo bili već sad! Najavljivao sam tada da će pristup igrača biti bolji, a on doista takav jest. Mi u svakoj utakmici težimo pobjedi, nitko ne može reći da igrači protiv Osijeka nisu željeli, jel’ tako? Pa, imali smo i 15 udaraca prema vratima, nije to onda baš tako loše - brani se Čačić od napada da Dinamo ničim ne impresionira, da ne igra dovoljno dobro da bi vratio publiku na stadion. Sjetili smo se, naravno, tih obećanja, pogotovo kad je Čačić jučer rekao nešto sasvim suprotno:

- Osijek je vrlo dobra momčad, a ja sam već prije utakmice rekao igračima da ih čeka teška utakmica. I sve će utakmice do kraja biti slične, jer čekaju nas slični suparnici, zatvoreni u bunkeru. Čestitam svojim igračima na pobjedi, na trudu i zalaganju, ipak su na kraju od svega najvažniji bodovi.

PROCES, DOSELEKCIJA...

I tako, ode još jedno proljeće u istom smjeru, opet pobjede uz dosta muke. Čačić je, koliko čujemo, doista dobio odriješene ruke, Zdravko Mamić (zasad) maknuo se od momčadi, uopće ne želi utjecati na trenerove odluke. Dakle, Čačić je samostalan, uostalom i sam ponavlja da nema nikakvog pritiska niti s koje strane. Po malo čemu se, recimo, ovo što sad gledamo u Maksimiru razlikuje od onoga što je prezentirao Dinamo u eri Vahida Halilhodžića. Uz jednu ipak veliku razliku - ovome Dinamu suparnici stvaraju mnogo prigoda.

CIJELI ČLANAK PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 23:32