Ante Ćorić Dinamo
 Foto: Boris Kovacev / CROPIX
NAJBOLJI IGRAČ DINAMA

ANTE ĆORIĆ EKSKLUZIVNO ZA SN Modri dragulj se opasno 'naljutio': 'Dinamo je 50% bolji nego prije mjesec dana, a mene više ništa neće zaustaviti'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 30. studeni 2016. 09:22

Ante Ćorić pronašao je svoj nogometni rajski vrt u osječkom - Gradskom vrtu. To je bilo to, tako igra Ćorić kad igra “svoj” nogomet. A još kad ga se pusti igrati kao što su to učinili Osječani, onda djeluje superiorno, dominantno, onda “valja” suparnike, dijeli točne pasove, onda čini razliku na terenu. Jer on i mora biti razlika, prevaga, njegovo nogometno znanje jednostavno mora odskakati. Da, i zabio je, desnica je sijevnula, itekako je pomogao i osječki vratar.

- Lopta je pala točno ispred njega, bio je “ziher” da će je uhvatiti. Međutim, to nije moj problem. Ja sam zabio, pogodio, veselim se još uvijek - kazao nam je Ante Ćorić.

E sad, ovo je vrlo važno naglasiti. Bio je vrlo raspoložen, nije skidao osmijeh s lica, šalio se, razgovarao potpuno opušteno, mogli ste načeti i teme koje nemaju veze s nogometom. Kad je Ćorić tako dobre volje, onda ga se čuvajte! Ćorićeva dobra volja znači probleme za suparnike. Nogometno znanje nikad nije bilo sporno, ali je nekad znao potonuti, u psihološkom smislu. No, kad se stvari poslože, onda je mladi dinamovac opasan, jako opasan, za mnoge u HNL-u nezadrživ.

- Ma, svi smo dobro igrali, djelovali smo super kao momčad. Ja? Bilo je dobro, OK.

Skromna izjava, ali to znači da vjeruje kako može biti još mnogo bolji. Dobar stav u svakom slučaju.

- Osjećam na sebi da se nogometno dižem. Trenirao sam jako dobro, sad mi se sve vraća na najbolji mogući način. Sad ću biti sve bolji, bolji, bolji... To je to, to sam tražio, to sam našao.

Onda je rastegao dugačak osmijeh...

- Nema više prema dolje! Od sada idem samo prema gore, neće me više ništa zaustaviti. Znate, svatko ima svoju krizu. Moja je prošla, nema je, prebrisao sam je, od sada nema više krize. Nego, moram vam nešto kazati. Potpuno sam miran, mislim samo na nogomet. Jer atmosfera u kompletnom klubu i momčadi sad je vrhunska. Još kad se nadoda da smo pobijedili u tako važnoj utakmici kakva je bila ova protiv Osijeka, još je bolja. Sad dolazi ono pravo, Rijeka, Rijeka, samo Rijeka...

Pa, kad je već spomenuo veliki derbi koji stiže, da vidimo kako tu stoje stvari?

- Bit ću posve jasan. Ako budemo igrali kao protiv Osijeka, onda pobjeđujemo, onda smanjujemo razliku na tri boda. Ona ćemo pobijediti sa... Ma, neću reći s kolikim rezultatom, ali ćemo dobiti.

Slobodniji sam u igri

Dobro, Rijeka je bolja od Osijeka, zar ne?

- Rijeka igra svoju najbolju sezonu do sada, ali ako mi budemo pravi kao što smo bili u Osijeku, to im neće pomoći. Sve u redu, svaka im čast, ali vjerujte, sve ovisi o nama. Kad smo pravi, svakoga možemo dobiti.

U posljednjem intervjuu koji je dao za SN kazao je Ćorić da mu Dinamovi treneri nisu govorili gdje griješi. Je li se sad kod Peteva to promijenilo?

- Slobodniji sam u igri! Slobodnije se osjećam, a meni to jako važno.

Je li vam Petev dao tu slobodu koju ste tako tražili?

- Da, mogu otvoreno kazati da mi je Petev dao slobodu u igri! Evo sad ću probati objasniti. Stavi me, recimo, lijevo, a onda mi kaže: “Ante, igraj kako ti paše, u obrani na lijevo popuni prostor, a prema naprijed igraj svoj nogomet, nudi se u sredini…”

Petev vam je onda jako dobro došao u karijeri?

- Nije meni da govorim o trenerima, ali kad već pitate, da, Petev je dobar trener. Meni je jako pomogao. Međutim, još bih nešto kazao. Petev je jako pozitivna osoba, dobar je prema svim dečkima, to je vrlo bitno. Igramo mnogo bolje otkako je on sve duže vremena na klupi, njegov rad se s vremenom vidi sve više i više. To su činjenice, to svatko može vidjeti, naš rad je itekako zamjetan.

Tom Dubravec / Hanza Media
Tom Dubravec / Hanza Media / Hanza Media

Onda je kazao i ovo...

- Evo, moja procjena je da je Dinamo za 50 posto bolji nego, recimo, prije mjesec dana!

Možete li pobijediti u svim utakmicama do kraja polusezone?

- Nadam se... Kažem i ponavljam, kad smo pravi, a sad jesmo, onda svakoga možemo pobijediti, bez obzira gdje igrali. Dat ćemo sve od sebe, pa ćemo vidjeti. Mi smo ipak Dinamo, favoriti smo za osvajanje prvenstva, moramo to potvrditi i napraviti sve da tako bude.

Nego, kod Peteva mladi dobivaju veliku priliku. Osim Ćorića, svoju minutažu dobivaju Knežević, Gojak...

- Naš trener očito maksimalno vjeruje u mlađe. Knežević i Gojak igraju jako dobro, sad će se pojaviti i Olmo. Bio je Olmo ozlijeđen, valjda će sad i on uskoro u prvi plan. Eto vidite, mi mlađi sad držimo veznu liniju. Naravno, ne daj Bože da se nešto krivo shvati, naši iskusni kolege su super, ali eto, mladi nadiru - zaključio je Ćorić.

Ima li neki igrač u Rijeci kojeg bi Ćorić posebno izdvojio u predvečerje derbija?

- Za mene je njihov najbolji igrač Ristovski. Ali Riječani su izvrsni kao momčad. Ristovski jest desni bek, ali je za mene ipak najbolji u njihovom sastavu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. lipanj 2024 01:05