Split, 111210. Prijateljska nogometna utakmica izmedju danske ekipe Rosemborga i Hajduka na stadionu Pouljudu. Na slici: Ante Vukusic i Mikael Lustig.Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
 Vladimir Dugandžić / CROPIX
VJERUJE U SHARBINIJA

Ante Vukušić: Anas će protiv Splita biti pravi! Evo, neka on asistira, a ja ću zabiti gol

Piše: Mario VelićObjavljeno: 09. ožujak 2011. 17:38

Brojne zanimljivosti, sasvim je sigurno, ponudit će gradski derbi Hajduka i Splita na Poljudu, a jedna od njih je obračun mladog i ubitačnog napada Bijelih s iskusnom i čvrstom obranom Crvenih.

U obrani kluba iz Parka mladeži igraju redom iskusni rutineri. Najmlađi je Filip Marčić koji je prije dva tjedna ugasio 26 svjećica na torti. Igor Budiša ima pak pune 33 godine, a Velimir Vidić i Ivica Križanac uskoro će proslaviti 32. rođendan. Prosječna starost igrača iz obrane Splita je dakle preko 30 godina!

No iskustvo ljudi koji će ga pokušati zaustaviti u namjeri da postigne pogodak ne brine mlađahnog napadača Bijelih, 19-godišnjeg Antu Vukušića. I dok je upitno tko će mu praviti društvo, sasvim je sigurno da će Vukušić predvoditi napad Hajduka.

- Ma proći će i ova moja mala golgeterska kriza, znalo mi se to događati i u juniorima, no čim bih postigao gol, odmah bi krenuli kao na traci. Svaka čast Splitu, istina je da se radi o jakoj momčadi koja je sastavljena od sjajnih i iskusnih pojedinaca. Moram kazati i to da ih poštujem, ali ih se ne pribojavam. Isto vrijedi i za stopere Splita. Osim toga, s njima imam dobra iskustva - počeo je pričati Vukušić.

A brojke mu daju za pravo, u izravnim dvobojima s igračima s kojima će se susresti u subotu dosad je bio uspješan.

- Protiv Križanca sam igrao dok je on bio u Zenitu, u utakmici na Poljudu zabio sam im gol. A Vidić i Budiša igrali su u Splitu i u prvom našem susretu ove jeseni u Parku mladeži te sam i tada bio strijelac. Dakle, njima svaka čast, no znam im zabiti - objašnjava Vukušić.

Dakako, on i suigrači, žele li do te pobjede u koju su gotovo svi jako uvjereni, morat će dati maksimum.

- Pa normalno, poštujemo protivnika, no sigurni smo da možemo slaviti, da smo kvalitetnija momčad. Samo je stvar motiva, moramo u susret ući s tom jakom željom, moramo se postaviti na isti način kako smo to učinili na gostovanju u Stanovima. Ne smijemo ni u kom slučaju biti mlitavi, nego željeti pobjedu i boriti se - napominje Vukušić.

A od jednoga svog suigrača Ante očekuje poseban doprinos.

- Anas Sharbini će biti pravi! Mislim da će zbog svega ovoga što se događalo, zbog suspenzije i kazne koju je zaradio on imati motiv više, gotovo sam siguran da će igrati jako dobro. Evo, neka on asistira, a ja ću zabiti gol - iznio nam je Vukušić svoj plan.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
10. svibanj 2024 05:34