Duje Klarić / Cropix
SMRZNUT U STUDENOM

Ante Vukušić o postu: A kako da zabijem kad do mene ne dolaze prave lopte?!

Napadač je samo dio momčadi, i kada cijela ekipa igra, kada se stvaraju šanse, onda i realizacija dođe do izražaja - objasnio je Vukušić zbog čega je stala njegova golgeterska serija
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. studeni 2010. 17:43

Ante Vukušić igra sezonu iz snova, sa 10 pogodaka drži vodeću poziciju HNL golgetera, zajedno s dinamovcem Sammirom. Ali kriza koja trese Hajduk nije mimoišla ni Vukušića. Pjesnički rečno, smrznuo se i Vukušić u studenome, mjesecu u kojem još nije postigao pogodak. Post traje četiri utakmice, posljednji gol zabio je Cibaliji iz kaznenog udarca krajem listopada.

- Znao sam da će doći i poneka utakmica bez pogotka, ali jasno je da ne može biti golova kada nema prigoda. Malo smo prilika stvorili u zadnjim utakmicama, moram reći da nisam imao upotrebljivih lopti. Napadač je samo dio momčadi, i kada cijela ekipa igra, kada se stvaraju šanse, onda i realizacija dođe do izražaja - objasnio je Vukušić zbog čega je stala njegova golgeterska serija.

Prije nepuna dva mjeseca pjevalo se “Ante, Ante, sinjski dijamante!”. Hajduk je u tom razdoblju uspješno brodio Europom i HNL-om na pogocima Vukušića. Ali, danas je cijela momčad potonula u duboku krizu i navijački puk se pita “kada će izroniti ponovno na površinu.

- To se i mi pitamo, samo o tome razgovaramo u svlačionici. Mnogo smo pričali o razlozima krize i može se reći da je jedini zaključak - pomanjkanje samopouzdanja. Poraz od Istre u Kupu nas je bacio u loše razdoblje. Nanizalo se mnogo utakmica, došlo je do zasićenja i umora, a taj neuspjeh se najviše odrazio na momčad.

Često se umor spominje kao glavni faktor u analizi pada Hajduka. Ali prošlo je razdoblje gustog rasporeda, danas igrate samo jednu utakmicu tjedno, pa se ne vidi neki realni razlog umora momčadi.

- Ne, više nismo umorni. Ne možemo se ni na što požaliti osim na našu igru. Uprava je osigurala sve najbolje uvjete, na utakmice letimo čarterom, nema truckanja autobusom. Isplate su redovite i zaista ne postoji jedna riječ primjedbe. Mi igrači moramo se potvrditi na terenu, to je jedini naš zadatak.

Vidite li izlaz iz aktualnog stanja?

- Vidimo, kako ne. S dvije pobjede, protiv Osijeka i AEK-a, vratit ćemo samopouzdanje i povjerenje navijača. Nije nas uhvatila malodušnost, svjesni smo da imamo kvalitetu. Uostalom, pokazali smo na početku sezone koliko možemo, sada moramo ponoviti ta najbolja izdanja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. svibanj 2024 03:55