Paun Paunović / CROPIX
TOPLA DOBRODOŠLICA

Ante Vukušić stigao u Italiju: 'U Pescari su me dočekali kao Cristiana Ronalda'

Ante Vukušić je oko ponoći sa subote
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 27. kolovoz 2012. 12:58

Ante Vukušić je oko ponoći sa subote na nedjelju potpisao ugovor s Pescarom. Talijani su ga željno čekali, u njemu vide igrača koji će im dati novu dimenziju.

- Vukušić je primljen kao veliko pojačanje, platili su najveću odštetu u povijesti kluba – kaže Marko Naletilić, ugledni menadžer koji je realizirao prijelaz Hajdukova kapetana u Serie A.

Na kraju, službeno, Pescara je za platila 3,7 milijuna eura, neformalno Ante će godišnje zarađivati oko 400.000 eura, a iz sezone u sezonu primanja će mu rasti.

Pescari se očito žurilo da ga što prije uključi u ekipu, već je jučer ujutro trenirao s momčadi, s novim je suigračima morao i na ručak i u izolaciju prije sinoćnjeg izlaska na promociju sezone s Interom. No, nije to bila samo prezentacija sastava koji je zaigrao, Vukušić je odmah postao zvijezdom večeri, predstavljen je navijačima na stadionu, primili su ga snažnim pljeskom i s velikim nadama. Nije mu bilo lako napustiti Split, ali kad je vidio s koliko je simpatija i s kakvim respektom prigrljen, morao je osjetiti uzbuđenje što će igrati u takvom okruženju i u talijanskom prvenstvu.

- Išao sam teške odluke, do zadnjem trena sam razmišljao s obitelji i bližnjima. Hajduk je htio da napravimo transfer zbog financija, klubu je ovog trena prijeko potreban novac. Sad sam tu, ovo je početak mojeg novog života. Sanjao sam velike igrače i utakmice, eto dobio sam šansu igrati protiv svjetskih asova i praktički svaki vikend odmjeravati snage s moćnim suparnicima.

To su Vukušićeve riječi nakon prvog dana na novoj adresi, na kojoj se već susreo s čvrstim profesionalizmom. Ante je hrvatski reprezentativac, tijekom minulih dana govorilo se da nije bio zadovoljan plaćom koju će imati, da se zato kolebao, jasno da niti Pescara nije ime o kakvom je maštao, ali jučer je sve zaključio u jednoj rečenici:

- Pescara će mi biti odskočna daska u karijeri.

Impresionirali su ga ljudi iz Pescare... Uz smijeh, ali sasvim iskreno, kazao je:

- Dočekan sam kao Ronaldo.

Poput svjetskih vedeta, recimo Cristiana Ronalda u Realu, nisu ga prvo predstaviti na press konferenciji, nego pred ispunjenim tribinama. Inter, čiji ga se igrači sigurno dobro sjećaju, uostalom zabio im je na San Siru s bijele točke, poslužio je za idealnu kulisu.

- Nisu mi dali da se vratim kući. Inter sam pratio iz lože, već sljedeće subote debitirat ću protiv Torina. Moram ostati u Pescari, eto već treniram s momčadi. Tek nakon tog susreta moći ću se na kratko uputiti doma prije reprezentativnog okupljanja.

Zatim je istaknuo:

- Bio sam strašno tužan i u petak i u subotu zato što sam otišao iz Hajduka, ne trebam ni isticati što on za mene znači. Ali, eto, moram ispisati novu stranicu u životu i nadam se da ću uvijek u Splitu biti dočekan kao što sam ovdje. Želim Hajduku i Torcidi puno uspjeha i pobjeda, uvijek će biti dio mene.

Na prvom koraku stigle su ga ovacije, ostalo je na njemu! Tko zabija u Serie A gotovo će sigurno daleko “odskočiti”. Prema Interu, recimo, ili nekoj slično “teškoj” destinaciji.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 10:05