Goran Mehkek / Cropix
MAMIĆ OKRENUO PLOČU

'Apeliram na zajedništvo! Mi smo sila s kojom Bilić može biti prvak Europe'

'Imamo igrače svjetske klase, to se vidi iz aviona. Ali u zadnje je vrijeme svima nedostajalo zajedništva, na svim razinama i u svim segmentima. Ne govorim samo o nogometu'
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 29. ožujak 2011. 13:04

Izbornik Slaven Bilić može mirno spavati. Iako mu je nogometna Hrvatska u velikom postotku okrenula leđa i traži njegov odlazak nakon debakla u Gruziji, dobio je najvažniju podršku. Izravno od Zdravka Mamića! Svi naravno znamo da je Vlatko Marković predsjednik HNS-a, ali isto tako znamo kakav je utjecaj gazde Dinama. Njegova se sluša, njegova se poštuje. Dok je Mamić na Bilićevoj strani, nema brige za izbornika.

- Da se razumijemo, naravno da sam konsterniran, da je poraz u Gruziji težak i da mi je, kao i svima, užasno teško pao. Poraz je neočekivan i neugodan. Međutim, siguran sam da će se Hrvatska kao prva u skupini plasirati na Europsko prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj - kazao je Zdravko Mamić.

Dok država tone u depresiju zbog očaja koji su nacionalni ljubimci ponudili na obroncima Kavkaza, Mamić je veliki optimist. Nudi recept na temelju kojeg bi Vatreni trebali uspjeti.

- Zajedništvo! Sad nam treba zajedništvo u reprezentaciji, u medijima i na tribinama. Svi moramo disati kao jedan, samo tako će nacionalna vrsta biti onakva kakva je bila posljednjih 20 godina kad smo se s njom ponosili.

Mamić je nakon utakmice u Tbilisiju imao opservacije kazavši da mu nije jasno kako Pranjić nije igrao umjesto Strinića, odnosno kako je Vukojević ispao iz udarnog sastava, a Dujmović igrao.

- Svatko od nas ima svoja razmišljanja. Netko misli da bi mogao igrati Pero, a netko da bi bio bolji Franjo. Ali to nije bit priče.

Vi, dakle, dajete maksimalnu podršku izborniku Slavenu Biliću?

- Naravno! To uopće nije upitno. Neće se zbog jednog poraza valjda srušiti sustav. Grozno je tako razmišljati. Ako je Slaven Bilić bio dobar prije, onda može biti dobar i sada.

Izvršni dopredsjednik Modrih čvrsto je stao na stranu izbornika i njegovih igrača.

- Hrvatska je nogometna sila. Zar netko sumnja u to? Imamo igrače svjetske klase, to se vidi iz aviona. Ali u zadnje je vrijeme svima nedostajalo zajedništva, na svim razinama i u svim segmentima. Ovdje ne govorim samo o nogometu, zato sad moramo skupa na nacionalnoj razini. Apeliram na zajedništvo nacije.

Mamić nije zaboravio nagalsiti:

- Bilić s ovim dečkima može biti prvak Europe 2012. godine.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 14:19