Jelavić i Sammir dok su zajedno bili na treningu hrvatske reprezentacije
 TEA CIMAS/CROPIX
VELIKI SE OPRAŠTAJU

Apsolutna legenda HNL-a odlučila zaključiti karijeru! Oprašta se i bivši Vatreni: ‘Više ne mogu!‘

Bivši hrvatski reprezentativci zbog kroničnih ozljeda naprasno su odlučili okončati karijere
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 01. ožujak 2021. 08:05

Lokomotiva je ostala bez dvojice "senatora" - bivši hrvatski reprezentativci, Nikica Jelavić (35) i Sammir (33), odlučili su okončati uspješne karijere!

Jelavić prošloga tjedna nije trenirao zbog privatnih obveza i u ponedjeljak bi trebao obznaniti odluku o prestanku igranja. A Sammir je bio na popisu putnika za Šibenik, no u posljednji se trenutak javio u klub i rekao da "više ne može"...

- Definitivno su obojica odlučili završiti karijere, bila je to njihova samostalna odluka, nitko na njih nije utjecao. Jelavić je odlično odradio utakmicu s Hajdukom, stvarno nam je jako pomogao, ali i nakon tog dvoboja koljeno mu je bilo natečeno nekoliko dana, sve mu više vremena treba za oporavak – rekao nam je trener Lokosa Jerko Leko i potom dodao:

- Sammira, pak, već kronično muče tetive, nakon svakog većeg napora dobije upalu tetiva, pa je i on odlučio prestati s igranjem. Računao sam na njega za utakmicu u Šibeniku, bio je među 20 kandidata za nastup, ali javio se uoči puta u klub i rekao je da se više ne vidi u našoj svlačionici. To je njegova odluka, uvijek je samostalno donosio odluke za koje je smatrao da mu odgovaraju, pa je tako i sad odlučio. Na nama je da to respektiramo i da mu zahvalimo, kao i Jelaviću, za sve što je napravio za ovaj klub - pojasnio je Leko.

Lokosi su se, inače, iz Šibenika vratili s bodom, u subotu pod Šubićevcem nije bilo pogodaka, a ostao je dojam da je zagrebačka momčad bila bliže pobjedi. Pa jesu li onda Lokosi osvojili bod, ili izgubili dva?

- Kad sad mirno sve sagledamo, možda možemo malo žaliti što nismo iskoristili neke situacije nakon prekida, posebno u završnici utakmice. Ali, moglo je sve otići i na drugu stranu, tako da ipak moramo biti zadovoljni bodom. Veseli me spoznaja da nismo primili pogodak i čini mi se da je tih 0:0 realan rezultat – kaže Leko i ističe:

- Taktički smo se postavili tako da ne izgubimo, u situaciji smo da ne smijemo više riskirati i tražiti lepršavost u igri. Uveo sam u nastavku trojicu svježih napadača, željeli smo tu pobjedu, ali uvjeti su za igru bili teški, jaki je vjetar ometao svaki pokušaj kombinatorike. Okrećemo se dvoboju sa Slavenom Belupom, vjerujem da i u Koprivnici možemo ostati neporaženi - kaže Leko.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 12:44