Hajduk tuga
 Duje Klaric / CROPIX / CROPIX
NAJVAŽNIJE JE DOĆI DO KAPITALA

APSOLUTNA LEGENDA KLUBA O DRAMATIČNOJ SITUACIJI NA POLJUDU - UVUKAO SE NEKI VIRUS Ovo je dug proces i navijači se ponovno moraju naoružati strpljenjem

ZLATKO VUJOVIĆ Legenda Hajduka jučer je bila na Poljudu među darivateljima krvi
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 29. kolovoz 2018. 22:48

Uvijek je lijepo vidjeti Zlatka Vujovića na Poljudu, prisjetiti se dana kada je pun stadion skandirao njegovo ime na velikim europskim utakmicama Bijelih 80-ih godina dok je on punio suparničke mreže. Vujović je na Poljud došao dati krv i pritom je porazgovarao s kapetanom Hajduka Josipom Juranovićem.

- Ima moju podršku, zaslužio je kapetansku vrpcu odnosom na terenu - kazao je Zlatko Vujović.

Vojko Basic / CROPIX
CROPIX

Komentirao je Vujović i aktualnu situaciju na Poljudu.

- Dogodio se loš ulazak u prvenstvo, ali znam da Hajduk ima dobre igrače. Neki je virus u momčadi. Koji? Nešto ne štima. Vidi se po igračima da nije dobra situacija. Ima nezadovoljnih, ima onih koji su izgubili volju, ali vidi se i da ne dišu svi kao jedan. Jer jedan trči, drugi šeta, napadači su sterilni. Nema krvi. Neugodno me iznenadio Mađar Gyurcso, koji je na početku bio dobar, a sada od njega nema ništa. Kriza je uhvatila dosta igrača, ali treba iz krize izaći.

Upao neki virus

Koje je rješenje? Gdje je izlaz iz tunela?

- Trebaju nam jedna ili dvije pobjede da to dođe na svoje, ali nikako nije dobro da Dinamo već na startu bježi deset bodova. U mlade nemam toliki uvid, ali mislim da će njihovo vrijeme doći. Međutim, oni moraju učiti od starijih jer Hajduk uvijek traži rezultat. Po meni je rješenje da igraju samo oni koji mogu ostaviti srce na terenu. Tko ne može, taj ne smije igrati, ma kako se zvao.

Optimist je Vujović bez obzira na mršava tri boda na startu prvenstva.

- Po imenima je Hajduk u tri momčadi, ali upao je neki virus kojeg se Hajduk treba riješiti.

Ima li Hajduk igrače visoke klase koji mogu donijeti pojedinačnu prevagu?

- Nema vrhunske klase, ali ima iskusnih igrača koji mogu i moraju pružiti više. Ne dišu svi zajedno, to je problem.

Ipak će potrajati

Može li se problem kratkoročno riješiti brzom kupnjom u sljedeća tri dana?

- Teško, ne vjerujem. Igrača ima brojčano, ali potrajat će dok se podigne njihova razina izvedbe.

Što treba učiniti dugoročno da se Hajduk izvuče iz ove nezavidne pozicije?

- Dug je proces i navijači se ponovno moraju naoružati strpljenjem, ali to nije sve. Morat će se klub dokopati i kapitala, i to dobrog kapitala. Velikog. Cilj je uvijek stvoriti mladu, kvalitetnu momčad, ali to se može i s mladim strancima, ne samo domaćima. Kvaliteta mladih uvijek donosi profit, bez obzira na to jesu li dovedeni ili su stasali u vlastitoj omladinskoj školi. Pritom bi za dovođenje mladih stranaca trebalo reorganizirati skautsku službu, pojačati rad omladinske škole. Znam, sve je to dug proces, ali ne može se ništa preko noći. Na brzinu ne ide. Čeka nas još jedno razdoblje strpljenja, ali i potrage za kapitalom koji će podići kvalitetu momčadi. Jedino ulaganje u mlade igrače može bitno podići Hajduk.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 00:59