CROPIX
JOŠ ČETIRI PRILIKE

APSOLUTNI HAJDUKOV JUNAK NA PUTU PREMA SVOJOJ OSOBNOJ TITULI U HRVATSKOM PRVENSTVU Može li Caktaš poput Futacsa do Zlatne kopačke HNL-a?

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 05. svibanj 2019. 11:49

S dva pogotka Interu, Mijo Caktaš je došao do brojke 14. Ispred veznjaka iz Dugopolja još su samo Osječanin Marić i Riječanin Puljić. Može li Caktaš ponoviti Futacsa iz 2017. i postati prvi strijelac lige ? Ne bježi mu puno konkurencija, ozbiljna je prilika.

Prije dvije sezone Futacs je dosegao naslov golgetera lige, postao Zlatna kopačka HNL-a sa 18 zgoditaka. Prvi igrač Hajduka kojemu je to uspjelo nakon 25 godina, jer od Koznikua iz prvog samostalnog prvenstva Hrvatske nisu Bijeli imali prvog goleadora lige.

Futacs je svoju kandidaturu napravio ozbiljnom upravo u dvoboju s Interom, jer Zaprešićanima je dva kola prije kraja zabio četiri gola. Caktaš je Interu pospremio dva, ali dovoljno da bude u samom vrhu.

Devet zgoditaka je postigao ovog proljeća, to je prvi zalog optimizma. Uz to, propustio je dvije utakmice radi crvenog kartona protiv Dinama. Da nije bilo tog izostanka gotovo da bi Caktaš zabijao pogodak po utakmici. Jer, ima 12 nastupa i devet zgoditaka. Drugi razlog optimizma je raspored Hajduka.

Utakmice koje slijede kao da su naručene za Caktaša. Dolaze Belupo, Rudeš i Istra, tri protivnika protiv kojih je Caktaš zabio šest zgoditaka ove sezone. Pet Rudešu i jedan Istri. Ali, u svakom slučaju stižu tri utakmice u kojima Caktaš ima golemu šansu najozbiljnije se uključiti u utrku za prvim strijelcem lige.

Ovakva prigoda teško da će mu se ponovno pružiti. Ima formu, ima raspored, nakon Intera sve se nudi Caktašu za napad na Zlatnu kopačku HNL-a. Sa 14 golova ima osobni rekord u Hajduku, ali zašto bi na tome stao...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 11:57