Predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić i predsjednik Saveza Marko Erceg u pozadini

 
 NIKOLA VILIC/CROPIX Cropix
ODRŽANI IZBORI

Apsurdna situacija u Splitu i okolici: Uz Bijele stala samo dva kluba, u HNS bez predstavnika Hajduka!?

‘Nije samo Hajduk županijski savez‘, poručio je predsjednik NS Županije splitsko-dalmatinske
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 29. travanj 2021. 22:40

Marko Erceg ponovno je izabran za predsjednika Nogometnog saveza Županije splitsko-dalmatinske na Skupštini održanoj u četvrtak poslijepodne u splitskom hotelu Zagreb. Unatoč činjenici da nije imao potporu Hajduka, najvećeg kluba u ovoj županiji, Erceg je dobio 216 od 289 glasova, a protiv su bili Hajduk, Mosor Žrnovnica i Vinjani, dok je Sloga Mravince bila suzdržana.

Time splitski ŽNS zasad ide u HNS bez predstavnika Hajduka, što zaista zvuči apsurdno i nelogično. Kao što je apsurdna i poruka novog/starog predsjednika ŽNS-a Marka Ercega “nije samo Hajduk županijski savez”, jer upravo je kao predstavnik tog istog Hajduka prije četiri godine došao do mjesta predsjednika Županijskog nogometnog saveza.

image
Marko Erceg

NIKOLA VILIC/CROPIX Cropix


Naime, Erceg je obnašao dužnost člana Nadzornog odbora Hajduka dok je Slaven Marasović bio predsjednik istog, ali od prosinca 2018. više nije imao nikakvu dužnost u splitskom prvoligašu. Međutim, ostao je predsjednik ŽNS-a i potom se dogovorio za novu kandidaturu, koja je prihvaćena na današnjoj Skupštini.

Pritom treba naglasiti da su nedavnom promjenom Statuta ŽNS-a izmijenjeni uvjeti za sazivanje Izvanredne skupštine.

Ukoliko Hajduk izađe sa svojim kandidatom, za Izvanrednu skupštinu trebat će dobiti privolu 2/3 članova ŽNS-a ili, što je puno teže, pristanak Izvršnog odbora Saveza. Uz sve to, Izvanredna skupština ne može se održati u sljedećih šest mjeseci, dakle, bez obzira što će se dalje događati, Erceg i njegov Izvršni odbor vode ŽNS bez Hajduka najmanje do kraja listopada ove godine.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 16:53