Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
ARGENTINAC UOČI UZVRATA S VARDAROM

ARGENTINSKI KOMANDANT MODRE OBRANE 'Ljudi bi morali malo više cijeniti naše uspjehe'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 18. srpanj 2016. 20:50

Leonardo Sigali postao je Dinamova konstanta, praktički nezamjenjiv na stoperskoj poziciji. Prošle sezone kod Zorana Mamića potpuno se nametnuo, a Cico Kranjčar također o njemu ima sjajno mišljenje.

- Osjećam se odlično, sjajno sam se odmorio i napunio baterije za novu sezonu. Imali smo sjajnu sezonu iza nas, osvojili smo sve što smo mogli i igrali Ligu prvaka, a ove godine su želje slične: osvojiti sve u Hrvatskoj i biti što dulje u Europi. Što se tiče moje igre, ako momčad igra dobro i pobjeđuje, svi su sretni, pa tako i ja - kaže Sigali.

Zna li da ga je bivši trener Mamić želio u svom novom klubu Al Nassru? Bi li išao u Saudijsku Arabiju?

- Ne znam previše o tome. Lijepo mi je u Zagrebu i Dinamu, krasan grad i veliki klub koji pobjeđuje i osvaja trofeje, tako da stvarno uživam ovdje. Naravno, jako je lijepo čuti interes bivšeg trenera, što samo znači da je bio zadovoljan sa mnom i da sam ostavio dobar dojam. Svakako je to kompliment koji godi.

Kako ste vidjeli utakmicu u Skoplju? Zašto je Dinamova obrana djelovala tako nesigurno?

- Ne bih se složio s time. Vardar je dobra momčad i nije realno očekivati da cijelu utakmicu ne stvori šansu. Naravno, moramo biti bolji i želimo biti kvalitetniji u svim fazama igre, ali tek je početak sezone i dizat ćemo se u formi. Uostalom, dobili smo u gostima i napravili lijepu prednost za uzvrat, ali ništa nije gotovo i čeka nas težak posao.

Zagreb, 030416. 
Stadion u Maksimiru.
Nogometna utakmica prve HNL lige izmedju Dinama i Osijeka.
Na fotografiji: Sigali.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX


Neće biti lako

Hoće li Dinamo preskočiti Vardar?

- Rekao sam, u prednosti smo, imamo lijepi rezultat i mislim da smo kvalitetnija momčad, ali neće biti lako.

Na što posebno trebate obratiti pozornost u uzvratu?

- Vardar je opasna momčad, vidjeli smo to u prvoj utakmici, ali mi ćemo u Zagrebu biti bolji, igramo pred svojim navijačima i svi vjerujemo u prolaz.

Kakvo ja vaše mišljenje o “momku koji dolazi”, mladom Benkoviću?

- Filip je zaista odličan, moderan stoper pred kojim je fantastična karijera. Kao i brojni mladi igrači koji svake godine dođu u prvu momčad Benković jednostavno ima sve i nastavi li se ovako razvijati uskoro će biti u rangu Pjace, Roga i ostalih za kojima je “luda” cijela Europa.

Hoće li Dinamo ove sezone u Ligu prvaka?

- Nije nam to imperativ, ali naravno da je želja svih nas. Vidjet ćemo, ima dosta utakmica, treba se svašta poklopiti, ali sigurno da bi bilo lijepo još jednom igrati elitno natjecanje. Dat ćemo sve od sebe…

Ako uspijete, što se može očekivati, možete li konačno do proljeća u Europi?

- Mislim da se puno priča o tom “ostanku u Europi”… Ligu prvaka igra 32 kluba u Europi i Dinamo je bio dio toga. To je zaista veliki uspjeh i mislim da općenito u javnosti ne bi škodilo da se malo više cijene Dinamovi uspjesi, a ne da se stalno govori “je, je… dobro je to, ali niste…” Tako možemo govoriti za sve. Uvijek ima još nešto “što nisi napravio”. Ponavljam, imamo dobru momčad i sigurno ćemo dati sve od sebe za što bolji rezultat, ali i drugi klubovi, puno drugih klubova igra nogomet, ulaže i želi ostvariti rezultat.

Kakav je dojam na vas ostavio novi trener Zlatko Kranjčar?

- Vidi se da se radi o kvalitetnom treneru, iskusnom, koji zna što želi i kako želi da mu momčad igra. Nismo dugo zajedno, ali siguran sam da će momčad reagirati na pravi način i da ćemo iz treninga u trening biti sve bolji.

Kako ste vidjeli Hrvatsku na Euru?

- Imali ste odlične utakmice u skupini, očekivalo se puno, ali sustav na ispadanje je još jednom pokazao sve svoje “čari”. Imali ste dosta šansi protiv Portugala, ali na kraju niste prošli dalje da bi oni postali europski prvaci. To je nogomet i zato je tako svugdje popularan - kaže Sigali.

Kako će Dinamo proći u Europi ove sezone?

Proći će u skupinu Lige prvaka

Ispast će na zadnjoj stepenici i ući u Europsku ligu

Neće izboriti ni Europsku ligu niti Ligu prvaka

Ispadaju već protiv Vardara

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 20:30