Marin Leovac (Dinamo) i Roko Šimić (Lokomotiva)
 RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
POSAO PRED REALIZACIJOM

Austrijanci odvode sina HR-legende kojeg je htio i Dinamo! Evo kada bi trebao otići iz Zagreba

Moguće je da u klubu ostane i iskusni internacionalac koji još uvijek traži klub.
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 25. lipanj 2021. 15:20

Sve je bliže realizaciji transfer nadarenog, 17-godišnjeg napadača, Roka Šimića, iz Lokomotive u Red Bull Salzburg. Austrijski je prvak, podsjetimo, poslao ponudu „tešku” oko četiri milijuna eura za talentiranog sina našeg proslavljenog reprezentativca Darija Šimića i na Kajzerici bi ovih dana trebali odlučiti prihvaćaju li ovu ponudu.

Po svemu sudeći, Lokosi će pozitivno odgovoriti, poglavito stoga jer će Roko Šimić ostati u Lokomotivi na posudbi barem još šest mjeseci! Iako je, naime, postojala opcija da mladi napadač prve sezone bude, na dvostruku registraciju (dakle, RB Salzburg bi ga mogao u svakom trenutku vratiti) proslijeđen u Liefering, drugoligaški klub u kojem se razvijaju talenti austrijskog prvaka, to se ipak neće dogoditi...

image
SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix

- To je logično, za njegov je razvoj kudikamo bolje igrati u Prvoj HNL, nego u Drugoj austrijskoj ligi, a i za nas je sjajno što će još neko vrijeme ostati i zabijati golove u našem dresu - kaže direktor Lokomotive, Božidar Šikić.

Stoga je Šimić na popisu putnika za pripreme u Nizozemskoj, Lokosi putuju u subotu i ostat će deset dana. Spomenimo da je i Dinamo bio zainteresiran za dovođenje Šimića, međutim, kako sad stvari stoje, ne može financijski pratiti bogatu ponudu Austrijanaca.

Dodajmo da grčki reprezentativac, Kyriakos Papadopoulos, još nije pronašao novi klub. Na odmoru je u domovini, ima nekoliko ponuda i budu li i Lokomotiva i „Papa” zadovoljni nekom od tih ponuda, napustit će Kajzericu. U suprotnom, priključit će se momčadi, podsjetimo da ga ugovor s Lokosima veže do kraja ove kalendarske godine.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. rujan 2024 17:00