Vladimir Dugandžić/Cropix
CRVENI NA POLJUDU

Balakov: Cilj je pobijediti, napuniti stadion i od derbija napraviti festival nogometa

'Split ima brze napadače, ali ne slažem se da mi imamo sporu obranu. Andrić i Neretljak su iskusni, nogomet je u glavi, a oni znaju kada treba izaći, potrčati... '
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 09. ožujak 2012. 14:36

Hajdukov trener Krasimir Balakov rekao je kako gradski derbi sa Splitom (subota, 18 sati) mora biti praznik nogometa.

- Očekujem atraktivnu utakmicu, da zaradimo pozitivni marketing za hrvatski nogomet. Sastat će se dvije dobre ekipe, mi s puno mladih igrača, ali u dobroj formi, Split s dosta iskusnih igrača. Poznajemo se dobro, sigurno će biti praznik nogometa. Ako dođe 20-25 tisuća ljudi, mora biti tako – rekao je Balakov.

Trener Splita Tonči Bašić rekao je kako bi bio zadovoljan bilo kakvim pozitivnim rezultatom, dok Balakov kaže kako u svakoj utakmici ide na tri boda. Nije se obazirao na lošu formu Splita ovoga proljeća.

- Splitove zadnje utakmice nemaju veze s ovim derbijem. Slažem se da je Hajduk favorit, a Split protiv Lučkog nije odigrao ono što može. Ali, ovo je najopasnija utakmica, najvažnije je da ignoriramo njih i gledamo sebe. Vjerujem u svoje momke, imamo dobar sklad u momčadi, moramo potvrditi naše dobre igre.

Bugarski stručnjak nije zabrinut zbog nekih procjena da Hajduk ima sporu obranu ( Neretljak, Andrić), a Split brze napadače ( Čop, Baraban, Jelić, Rebić...).

- Split ima brze napadače, ali ne slažem se da mi imamo sporu obranu. Andrić i Neretljak su iskusni, nogomet je u glavi, a oni znaju kada treba izaći, potrčati... Za nas je plus da imamo dva iskusna igrača u obrani. Ali, i ofenzivno i defanzivno moramo imati deset igrača u igri, a ne ih dijeliti na obranu i napad.

Balakov je najavio i kako će protiv Splita igrati ista momčad kao i u prve dvije utakmice ove sezone.

- Nemamo razloga bilo što mijenjati, jedino ako se nešto dogodi na popodnevnom treningu. Lima je za sada u redu, ima problem s leđima, ali ne toliko da ne bi igrao – zaključio je Balakov.

Inače, gradski derbi Hajduk – Split u subotu od 18 sati sudit će splitski sudac Goran Gabrilo, koji je već sudio prvi, povijesni prvoligaški splitski derbi, u Parku mladeži krajem kolovoza 2010. godine.

Završilo je tada 1:1, bio je to dvoboj Stanka Poklepovića na klupi "bijelih" i Ivana Katalinića, koji je vodio "crvene".

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. srpanj 2024 05:27