RAPSODIJA BIJELIH

Balakov prezadovoljan Anasom: Potvrdili smo da znamo igrati ofenzivno i zabit!

Zanima me kako će momčad reagirati na derbijima. Što priželjkujem? Pa pobjede, to nam je cilj - jasan je Bugar
Piše: Mario VelićObjavljeno: 22. kolovoz 2011. 00:56

Najbolji u odličnoj ekipi bio je Ahmad Sharbini, upisao je dva gola i asistenciju, odmah uz njega brat mu Anas i Tonči Kukoč. No svi su dali svoj obol, zaslužili ovacije gledatelja na Poljudu. I trčanje nakon susreta, naredio je trener Balakov da odrade nekoliko krugova prije zasluženog slavlja.

- Danas smo potvrdili što smo pokazali u Puli, da znamo igrati ofenzivno, kreativno i zabit gol. To je jako važno za samopouzdanje, trebat će nam u drugim utakmicama. Za mene je najvažnije da sam vidio jedan kolektiv, da momci zajedno rade na terenu, rade jedan za drugoga. Vidjeli ste da je na prošloj utakmici Anas zabio golove, sada su Ahmad i Kukoč napravili posao. Nije bitno tko zabija, sada su oni dva, sutra će netko drugi, najvažnije su tri boda upisana. Tako moramo nastaviti dalje – kaže Balakov.

Anas Sharbini opet je dobro odigrao na poziciji centralnog ofenzivnog veznog igrača, Andrić na stoperu. Ne znači to da sigurno ostaju na novim pozicijama.

- Anas jest odigrao jako dobru utakmicu, nije imao sreće pri pokušajima na gol, tri situacije nije iskoristio s loptom na lijevoj nozi, ali rekao sam mu da nije bitno. Važno je da radi za ekipu, s ovakvim Anasom sam prezadovoljan. Andrić je također bio jako dobar, no znate da sam ga u obranu vratio zbog problema sa ozljedama. Ali za trenera je najbolje da ima igrače između kojih može birati – govori Balakov.

Očekuju njegove igrače teške utakmice, najprije gradski derbi protiv Splita, onda i gostovanje Dinama na Poljudu.

- Bit će to interesantni susreti za nas, također i za mene kao trenera. Zanima me kako će momčad reagirati na derbijima, vidjet ćemo, kasnije raditi analize. Što priželjkujem? Pa pobjede, to nam je uvijek cilj – jasan je Balakov.

No jedna stvar tijekom utakmice sa Zagrebom nije mu bila jasna, gledatelji su i pri visokom vodstvu Hajduka zviždali igračima jer nisu jurišali naprijed.

- Mislim da su atmosfera i navijači vrlo dobri, ali moram kazati da trebaju imati više strpljenja. Danas se vidjelo da grad ulazi u velike emocije, ushit, a onda budu nezadovoljni iako vodimo 4:0 samo zato jer ne napadamo i dalje. Shvatio sam tek sada što je Split, navijači žele samo napade. Ali treba imati strpljenja – smatra Balakov.

Trener Zagreba Luka Pavlović nije očajavao, priznaje da je Hajduk prejak za njegovu ekipu.

- Prerano su se dogodine dvije stvari i usmjerile utakmicu, gol domaćih u prvoj minuti i nepotrebno isključenje Pelaića. No da smo i bili brojčano ravnopravni teško bi mogli protiv ovakvog Hajduka. Nismo se mogli nadmetati, namjeravali smo stati čvrsto u bloku, čekati priliku preko Dedića, Celiščaka i naših pokretljivih igrača u vezi, ali nije išlo. Ne znam što je točno bilo s Pelaićem, on kaže da nije ništa rekao, sudac veli da jest. Ipak vjerujem sucu – kaže Pavlović.

Ovo je treći poraz Zagreba, dva puta primili su Pjesnici po četiri pogotka. Trener Pavlović ne razmišlja o ostavci.

- Ne znam, teško je o tome. Ja nikada ne razmišljam na takav način. Ako ljudi u klubu razmišljaju tako, u redu… Jest malo previše doživjeti ovakve poraze od 0:4 od Osijeka i Hajduka, no nismo mogli ni puno više. Moramo u idućoj utakmici pobijediti Varaždina iako ćemo biti bez Pelaića i Štroka - kazao je Pavlović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 02:23