Vladimir Dugandžić/CROPIX
RECEPT ZA DALJE

Balakov: Tomasov je zabio čudo od gola! Penal? A ništa, sljedeći put ja pucam...

'Lendrić je unio dinamiku, vraćao se natrag po loptu i bio opasan naprijed, i Vukušić je zabio nakon povratka. Mislim da je to dobra stvar, dobar recept za ići dalje'
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. rujan 2011. 00:50

Trener gostiju Roy Ferenčina nije bio žalostan zbog visokog poraza . Predstavila se njegova momčad u dobrom svjetlu, pokušala igrati protiv Hajduka i uspjela zabrinuti navijače Bijelih pogotkom Glavice. No više nisu mogli...

- Čestitam Hajduku na zasluženoj pobjedi makar ne mogu biti nezadovoljan onime što su pružili moji igrači. Dobro smo igrali u prvom dijelu, uz pogodak smo imali još nekoliko dobrih prilika. Najviše nas je poremetio taj drugi gol Hajduka, Rodić je morao bolje reagirati. Nakon toga je uslijedilo i to isključenje i novi pogoci domaćina - komentirao je Ferenčina nakon susreta.

A trenera Hajduka gosti nisu iznenadili, upozoravao je na njihovu snagu, no bio svjestan mogućnosti svoje ekipe. Krasimir Balakov zadovoljan je pobjedom.

- Utakmica je bila kakvu sam očekivao, Slaven je dobra i kompaktna ekipa. Prvih 20-ak minuta su igrali jako ofenzivno, ali smo pokazali da smo napravili veliki korak naprijed, djelovali smo pametno, nismo gubili glavu. Unatoč zaostatku trudili smo se, Tomasov je zabio čudo od gola. Na poluvremenu sam tražio od igrača da nastave igrati pametno i to se isplatilo - priča Balakov.

Izvadio je Kukoča koji nije bio na razini prijašnjih predstava, stavio Vukušića i Lendrića koji su se odužili pogocima.

- Kukoču nije bio njegov dan, normalno je to u nogometu, ne možeš svaku utakmicu odigrati na visini. Zaigrali su zato drugi koji su se željeli dokazati te su uspjeli. Lendrić je unio dinamiku, vraćao se natrag po loptu i bio opasan naprijed, i Vukušić je zabio nakon povratka. Mislim da je to dobra stvar, dobar recept za ići dalje, dobrom atmosferom i kvalitetnom konkurencijom napraviti novi korak naprijed - tvrdi objašnjava Balakov.

Nije ga puno zabrinuo neiskorišteni jedanaesterac kojeg je potpisao Vukušić, čak se uvijek odmjereni bugarski trener našalio.

- Možda da ja pucam, ha, ha... Vukušić nije pogodio što je produkt toga što se tek vratio. Jest spreman, no nije u ritmu. Morao je Anas pucati, on je zadnji put zabio - objasnio je Krasimir Balakov.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 20:34