Vladimir Dugandžić/ CROPIX
DOSTA EKSPERIMENTIRANJA

Balakovljeva idealna momčad: Ozobić i Anas trebali bi biti 'srce i duša' novog Hajduka!

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 03. veljača 2012. 18:53

Prošlo je vrijeme eksperimenata, u četvrtak na treningu Krasimir Balakov je momčad podijelio u dvije skupine. Prvi trener radio je s početnom jedanaestoricom za današnji dvoboj kontra Rumunja, dok su Gruev i Arsov na drugoj polovici vježbali s ostatkom momčadi.

Balakov je napravio igru 'napad protiv obrane’, igralo se šest na šest. Andrijašević u ulozi korektora vezne linije, ispred njega Ozobić i Anas, desno krilo Gabrić, lijevo Caktaš, a istureni napadač Vukušić. S druge strane obrana ima prepoznatljive konture sa stoperima Andrićem i Neretljakom, bekovima Jamesom i Limom. Da bi igra bila brojčano ravnopravna, kvartetu zadnje linije pomagali su Obšivač i Kiš kao zadnji vezni ispred obrane. U toj igri naglasak je bio na Andrijaševićevo precizno dodavanje za Ozobića i daljnji brži protok lopte.

- Filipe, daj loptu u prostor - govorio je Balakov Ozobiću, igraču koji je dobio prigodu postati Hajdukova desetka, istinski razigravač.

Ozobić s desna, a Anas s lijeva, to je srce ofenzivne linije koja se u tom sastavu doima dosta ofenzivnom. Od Ozobića se očekuje da pruža lopte u prostor za Vukušića, ali i krila Gabrića i Caktaša. Od Anasa se traži samo da individualnim probojem stvara višak. Da to Anas može, svi znamo, ali zašto ne može u kontinuitetu, ne zna ni Anas.

Balakov je tako započeo najteži dio posla, uigravanje prednje linije. Malo je vremena ostalo do početka prvenstva, ali prva faza je zaključena. Izabrao je očekivanih startnih 11 za vikend turnir, sastav u formaciji 4-1-4-1: Blažević - James, Andrić, Neretljak, Lima - Andrijašević - Gabrić, Ozobić, An. Sharbini, Caktaš - Vukušić.

U grupi uz startnu postavu nalaze se Obšivač, Kiš, te Milović, Vuković, Kukoč i pričuvni vratar Stipica čime je zaključena brojka od 17 igrača, a u zapisniku je samo 18 mjesta. Vjerojatno će i Balakov 'miksati’ klupu, ali vidi se kome ukazuje povjerenje i kakvi mu profili igrača trebaju u pričuvi. Nakon pozicijskog treninga s prvom postavom, odigrali su svi zajedno na dva gola s tim da su četvorica otišla vježbati na mali teren (Ljubićić, Bencun, Ah.Sharbini i Vladislavić). Odvojeno je radio Maloča koji je hodajući nizao krugove s fizioterapeutom Brnasom. Još je upitno hoće li se priključiti Maloča do Šahtara. Blizu je sljedeća subota.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. svibanj 2024 00:13