GRADONAČELNIK UVJEREN

Bandić najavio: 'Novac je spreman, Maksimir će biti gotov do Univerzijade 2016.'

Stadion je posljednjih je godina održavao Dinamo - Grad mu je za tu namjenu davao devet milijuna kuna godišnje
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. prosinac 2013. 18:58

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić raspisat će natječaj za dovršetak maksimirskog stadiona za tri mjeseca, a za taj je posao već osigurao financijska sredstva!

- U proračunu za 2014. godinu imamo dovoljno sredstava za provođenje međunarodnog arhitektonskog natječaja za dovršetak stadiona. Očekujem da će na natječaju koji će biti raspisan u proljeće sudjelovati eminentna imena iz svijeta arhitekture. Grad će učiniti sve što je potrebno da uređenje bude dovršeno do početka Univerzijade 2016. godine - rekao je Milan Bandić.

Nova ulaganja

Sve ostale informacije za sada ne želi još iznositi u javnost, ali za Jutarnji list dio njegovih suradnika već je najavio da se u dovršenje maksimirskog stadiona planira uložiti oko 200 milijuna kuna. Predviđanja su da će se glavnina sredstava uložiti iz proračuna i da za taj iznos neće biti potreban model javno-privatnog partnerstva. Time bi se ukupna ulaganja u Dinamov stadion popela na nevjerojatnih milijardu kuna.

Procjenjuje se da će se oko 60 milijuna kuna uložiti u natkrivanje sjeverne i zapadne tribine, da će se istok potpuno rekonstruirati te da će se obnoviti atletska staza što bi moglo stajati između dva i tri milijuna kuna. Neke tvrtke počele su pokazivati interes za gradnju i prije nego što je raspisan natječaj pa je tako jedno njemačko poduzeće pokazalo interes za natkrivanje tribina. Zauzvrat traže postavljanje solarnih ploča na krov.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 02:54