Srđan Vrančić / CROPIX
GADONAČELNIK NAJAVIO

Bandić: 'Radova na Maksimiru neće biti dok ne započne radnja na žičari Sljeme'

Piše: Dean BauerObjavljeno: 27. prosinac 2013. 16:38

On je gotovo redovit i uvijek dragi gost. Prvi među jednakima u Zagrebu, ma što tko o njemu mislio, za sport u metropoli je puno učinio, a čini i dalje. Praktički da nema sporta, sportaša, sportašice i kluba u gradu kojima gradonačelnik hrvatske metropole nije pomagao (i to znatno).

Nogomet, rukomet, košarka, vaterpolo, odbojka, tenis, stolni tenis, plivanje, atletika... Teško da bismo imali i Snježnu kraljicu, i Zagrebački maraton, i ATP Zagreb Indoors, i da ne duljimo...

- Što se zagrebačkog sporta i sportaša tiče, jako sam zadovoljan postignutim u ovoj godini. Mislim samo da moramo više novca dati u zagrebački, a posebno u hrvatski sport, dakle, na nacionalnoj razini. Samo zato da bismo natrag dobili ono što očekujemo, čemu se nadamo - kratku će retrospektivu sportske 2013. s pogledom u 2014. dati gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

- Cijelom se sportskom sustavu treba puno više posvetiti. Osigurati više organizacijskih, prostornih i materijalnih preduvjeta. Mislim da nam to posebno nedostaje. Mi u Zagrebu trudimo se koliko možemo, međutim, mislim da i u gradu Zagrebu ima još prostora, a u cijeloj Hrvatskoj da ne govorim. Još i više. Ove medalje, odnosno priznanja koja ste vi kao redakcija udijelili je više ipak plod pojedinačnog pristupa i inata pojedinih sportaša, kao i ljubavi, nego plod sustavne potpore na svim razinama. Mislim da tu imamo dovoljno prostora za veći iskorak.

U isto ovo doba, ali za godinu dana, dakle u prosincu 2014, kako će izgledati maksimirski stadion? Najavili ste neke promjene...

- Počet će radovi, ali moram vam reći nešto. Možda vas razočaram, a možda i razveselim. Nema početka radova na Dinamovom stadionu dok se ne počne raditi žičara za Sljeme! Paralelno, žičara i Dinamov stadion. Evo, sada sam vam dao šlagvort da me sutra napadnete. To su dvije stvari koje ja u ovom mandatu moram realizirati i nastojat ćemo to napraviti do kraja mandata. Velim vam to, žičara Sljeme i Dinamov stadion! Ali paralelno, istodobno. To su dva velika sportska objekta koji su imperativ za izgradnju. Sljeme ne bismo li ga približili Zagrebu, ali i Zagrepčane Sljemenu. Dinamov stadion kao simbol Hrvatske i naš nacionalni stadion - otkrio je za SN malu novost gradonačelnik glavnog grada.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 05:17