Nikola Vilić/Cropix
TKO JE ALTERNATIVA?

Barca ne dolazi na tulum, na Poljudu odahnuli: Cijena je ipak bila tri milijuna eura!

'Prije pet-šest dana poslali smo im uvjete. Inzistiramo i na snižavanju cijene zbog izostanka Messija, no Španjolci su se pokazali jako čvrsti što je otežavajuća okolnost'
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 08. travanj 2011. 12:56

Gostovanja Barcelone na Poljudu u sklopu proslave stotog rođendana Hajduka sasvim je izgledno neće biti. Prvog travnja prošao je rok za zajednički dogovor o datumu odigravanja utakmice između Hajduka i Barcelone, odnosno agencije Media Pro koja Katalonce zastupa.

Iz Hajduka su stoga tada poslali zahtjev da se utakmica odigra u terminima koji Hajduku odgovaraju, prije svega u kolovozu, a ne baš 23. ili 25. srpnja što su datumi na kojima inzistiraju Španjolci, ali i po cijeni koja bi zbog izostanka Messija trebala biti znatno niža. Međutim pozitivan odgovor bio bi veliko iznenađenje.

- Nakon svega što smo u razgovorima prošli nemam baš razloga biti optimist. Od trenutka kada smo krenuli u pregovore sve do sada baš i nismo napravili nekakav veliki iskorak naprijed - priznao je predsjednik Nadzornog odbora Hajduka Petroslav Sapunar.

- Prije pet-šest dana poslali smo im uvjete. Inzistiramo i na snižavanju cijene zbog izostanka Messija, no Španjolci su se pokazali jako čvrsti što je otežavajuća okolnost - rekao je Sapunar.

Međutim, čini se kako ni svota od dva milijuna eura koja se spominjala u javnosti nije konačan iznos koji bi Hajduk trebao platiti za gostovanje katalonskog diva. Sve se više čini kako je riječ o neto, a ne o brutto iznosu i da je ta cijena mnogo bliža cifri od tri milijuna. Sapunar je to neizravno potvrdio.

- Kada se sve skupa uzme u svakom slučaju je to veći iznos od onog koji se spominjao, velika svota za nas.

Pogotovo kako bi osim Messija i druge Barcelonine zvijezde u spominjanom srpnjskom treminu mogle izostati s Poljuda. Naime sve je izvjesnije kako će i reprezentacija Španjolske biti sudionik Copa Amerika, dobio je Španjolski nogometni savez pozivnicu da budu gosti. Tako bi i Xavi, Iniesta, Villa... vjerojatno morali propustiti Split.

- Ne bi to bila ta ista momčad, a nama bi ostalo isto opterećenje. Željeli smo dovesti Barcelonu, ali nije bilo značajnih pomaka. Razgovarali smo i o mogućnosti da budu naši gosti idućeg ljeta pa je i to propalo. S Barcelonom ćemo ostati u dobrim međuklupskim odnosima, ali sada ćemo se okrenuti alternativama - zaključio je Sapunar.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 23:45