LUKA MODRIĆ ZA SN

'Barcelonu bih rado izbjegao! Ono što su napravili Arsenalu je nevjerojatno...'

'Nisam zadovoljan svojom igrom. Neću otkriti ništa novo ako kažem da mogu bolje. Nalazili smo se u podređenom položaju pa se mnogo toga svelo na obranu gola'
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 11. ožujak 2011. 20:20

Kad je Luka Modrić dolazio na White Hart Lane Spursi su bili 11. momčad Engleske lige, s puno želja ali malo ideja kako ih realizirati. Daniel Levy potrošio je bogatstvo na razne igrače, tražio je “winnere” širom svijeta dok nije stigao - u Zagreb. Luka Modrić promijenio je habitus jednog zamrlog kluba koji s “malim čarobnjakom” u posljednje dvije godine vraća negdašnju slavu.

- Na kraju je bitno jedino da smo prošli, ovo je bila jedna od naših najlošijih utakmica u Ligi prvaka, ali i u takvom susretu izbacili smo Milan, te ušli u četvrfinale. To je fantastičan rezultat za klub i za nas igrače - rekao nam je u četvrtak.

Djelovao je zadovoljno, nipošto euforično.

- Apsolutno. Ulazak među osam u Europi moj je najveći uspjeh u karijeri, što se tiče klupskog nogometa.

Rossoneri su vas dobro namučili, jeste li se svjesno odlučili na defenzivniju varijantu ili su vas toliko pritisnuli?

- Nismo tako htjeli igrati, bez obzira na značajnu prednost iz prve utakmice željeli smo prezentirati svoj nogomet, ali Milan nam nije dopustio. No, defenzivno smo bili fenomenalni, svi zajedno, tako da smo odbili njihove nalete. .

Tlocrt kretanja otkrio je da se Luka u velikoj većini vremena nalazio na polovici Spursa, nanizavši 11.090 metara, sa 78 posto točnih dodavanja, ali bez ijednog udarca po golu.

- Nisam zadovoljan svojom igrom, to je jasno. Neću otkriti ništa novo ako kažem da mogu bolje. Nalazili smo se u podređenom položaju pa se i meni, kao i suigračima, mnogo toga svelo na obranu vlastitog gola. Ali činjenica da smo s takvim nogometom otišli dalje dokaz je kako smo izrasli u momčad s europskim referancama.

Koga želite u četvrtfinalu?

- Ne znam što bih rekao. Koga god dobijemo bit će teško, ne možeš ući u osam ako nisi moćan.

Spadate li među one koji poručuju “samo ne Barcelona!”?

- Sigurno da ju je najbolje izbjeći, hoću nekoga lakšeg. Ono što su napravili Arsenalu bilo je nevjerojatno. Međutim, ako je izvučemo, bilo bi to veliko uzbuđenje i iskustvo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
11. svibanj 2024 01:24