CROPIX
OGORČENJE U OSIJEKU

'BAŠ ME ZANIMA BI LI SUDAC TAKO NEŠTO NAPRAVIO IGRAČU HAJDUKA ILI DINAMA!' Žučna reakcija zbog subotnjeg 'HNL masakra': 'Više nećemo šutjeti!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. veljača 2020. 12:11

Lavina nezadovoljstva i kritika stiže iz Osijeka nakon subotnje utakmice s Interom u Gradskom vrtu, a na udaru je glavni sudac Marin Vidulin. Osječani ga smatraju glavnim krivcem što na proljetnoj premijeri pred svojim navijačima nisu uzeli planirana tri boda, a najveća zamjerka sucu iz Kanfanara je rano isključenje Dmitra Lope u 15. minuti igre.

Pojedini klupski djelatnici su nakon utakmice ocijenili da je Vidulin 'masakrirao' Osijek u utakmici koja je završila 1:1, a sada se oglasio i predsjednik Ivan Meštrović.

"Ljuti nas što kod hrvatskih sudaca nemamo isti tretman kao naši konkurenti. Baš me zanima bi li igraču Dinama ili Hajduka tako lako i brzo bila pokazana dva žuta kartona. Čisto sumnjam i to je nešto zbog čega nećemo šutjeti. Mislite li da bi Osijeku VAR dosudio tri kaznena udarca? Nisu problem pogreške, one se događaju, ali ako suci nemaju isti kriterij prema svima, onda imamo ozbiljan problem", prenosi Glas Slavonije Meštrovićeve oštre riječi.

"Kada sude Dinamu, suci to čine sa strahom jer pogriješiti na štetu Dinama nosi za njih posljedice. Slično je i u Splitu, samo što je tamo strah izazvan drugim razlozima jer je opće raspoloženje prema arbitrima negativno, a u Rijeci pritisci stižu sa svih strana. I s tribina i s terena. Samo mi u Osijeku, onako ravničarski, pomirljivo reagiramo na neujednačene kriterije sudaca u odnosu prema nama. Smatramo kako smo zaslužili mnogo više respekta kod ljudi u crnom. Pokušali smo te probleme koji nisu od jučer riješiti na institucionalan način, ali to očito ne daje nikakve rezultate", objasnio je predsjednik Osijeka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 08:08