Vladimir Dugandžić/Cropix
SVLAČIONICA ZADOVOLJNA

'Baš nas zanima kako će igrati u Splitu, to ne može biti opet ovakva utakmica...'

Morali bismo preuzimati više rizika, bolje se oduprijeti. Englezi su nam stvorili jak pritisak, bilo je teško izdržati. Dobro je da nismo i više golova primili, rekao je Brkljača
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 29. srpanj 2011. 11:06

Ante Vukušić je nakon dvoboja sa Stokeom kazivao:

- Bilo je teško igrati protiv ekipe koja sve temelji na dugim loptama i snazi, fizičkoj kondiciji. Mi nismo imali igru kakvoj smo se nadali i što smo pripremali i dogovorili se prije utakmice. Ali, baš nas zanima kako će Stoke igrati u Splitu, to smo se odmah pitali po završetku utakmice, to ne može biti opet ovakva utakmica. Šteta je da smo onako rano primili gol – rekao je Vukušić.- Gol nas je bitno presjekao i poremetio, no na kraju je dobro ispalo i na Poljudu imamo šansu da ih eliminiramo. Bit će to druga pjesma.

Mario Brkljača smatra:

- Morali bismo preuzimati više rizika, bolje se oduprijeti. Englezi su nam stvorili jak pritisak, bilo je teško izdržati. Dobro je da nismo i više golova primili, a kako sad vidim na kraju utakmice, žao mi je što nismo ostali neporaženi, mogli smo... Imamo veliku šansu u uzvratu.

Pulis: Trebali smo pobijediti s većom razlikom

Menadžer Stoke Cityja Tony Pulis izrazio je zadvoljstvo nakon pobjede nad Hajdukom (1-0) u prvoj utakmici 3. pretkola Europa lige, ali i žal za propuštenim prilikama.

Jedini gol na Britanniji zabio je Jon Walters već u 3. minuti, glavom nakon ubacivanja Matthewa Etheringtona, što je na kraju, pokazalo se, bio jedini gol na susretu iako je domaćin imao još nekolicinu izglednih prilika.

- Atmosfera je bila sjajna i pobijedili smo, ali malo smo razočarani što nismo zabili više golova, posebice u prvom poluvremenu. Imali smo dovoljno prilika ostvariti bolji rezultat od 1-0. Ali na kraju nismo primili gol, što je važno. Idemo u Split i ako zabijemo gol, oni će morati zabiti tri da nas prođu – rekao je Pulis.

- Fantastično smo krenuli, a najlošiji period bio je 10, 15 minuta nakon gola. Tada smo podigli igru za zadnjih dvadesetak minuta prvog dijela i mogli smo zabiti još tri ili četiri gola. Da smo imali dva ili tri gola prednosti, tad više ne bismo imali problema. U drugom dijelu bili smo umorni. Imali smo četvoricu ili petoricu koji su bili jako umorni, uključujući krila ( Etherington i Pennant, op.a.) i Kenwynea Jonesa – dodao je menadžer Stokea.

Uzvrat na Poljudu igra se za tjedan dana.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 15:25