Tom Dubarvec/CROPIX
CIJENU MU SE PREPOLOVILA

Bayer iz Leverkusena želi Vrsaljka, a Englezi za beka Modrih nude tri milijuna eura

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 03. lipanj 2013. 13:36

Šime Vrsaljko blizu je odlaska u Bayer iz Leverkusena! Tako barem tvrde menadžerski izvori bliski maksimirskom klubu. Naravno da kod takvih informacija ništa unaprijed ne treba zaključivati, ali priča s mogućim transferom u Bayer vrlo je zanimljiva jer ga je klub iz Leverkusena želio dovesti još ljetos. Uostalom, ako je Dinamo “dobar” s nekim klubom, onda su to upravo Apotekari.

Sportski direktor Zoran Mamić ima sjajne odnose s tamošnjim čelnicima, uostalom, sjetite se da je u modru svlačionicu iz Bayera stigao Domagoj Vida, a najnoviji transfer je posudba s pravom prvokupa Juniora Fernandesa, čileanskog reprezentativca. Kako kažu naši izvori, upravo se na tom dolasku Čileanca temelji i buduća financijska transakcija između dva kluba.

Bayer treba desnog braniča jer su Stuttgartu prodali Daniela Scwaaba, a kako sada stvar stoje, izgleda da se u Real iz Madrida vraća Daniel Carvajal koji je, doduše, potpisao s klubom iz Leverkusena, ali vijesti govore da će Kraljevski klub aktivirati opciju njegova povratka jer je tako uglavljeno u ugovoru. Uostalom, braća Mamić traže zamjene za Vrsaljka i Sammira, što je također pokazatelj da se sprema odlazak obojice.

Šime Vrsaljko nije samo “njemačka priča”. Oko njega se već godinama govori i piše kao o nogometašu koji je na pragu inozemnog transfera, no do sada se ni jedna informacija nije obistinila. Svojevremeno su za njega “u paketu” s Mateom Kovačićem bili zainteresirani Topnici, Arsenal je za obojicu nudio 18 milijuna eura, ali je Zdravko Mamić to odbio. Po Vrsaljka je privatnim avionom u Malmö stigao i Roberto Mancini, ali crveni karton protiv Šveđana zaustavio je njegov transfer u Man. City. Zainteresirani su bili i premijerligaši Tottenham i Everton. Prošle zime htio ga je kupiti i Dnijpro, ali je za taj klub bio preskup.

Jučer se pojavila priča, osim ove o mogućem odlasku u Bayer, kako Vrsaljko opet može na Otok, ali uz neke “kombinacije”. Po njima, jedan premierligaš kupio bi Vrsaljka te ga nakon toga gurnuo na posudbu u nizozemsku ligu, u Vitesse. Ako se to dogodi, ponovila bi se “špranca” Mateja Delača, s njim je na isti način postupio Chelsea. Znači li to da je klub sa Stamford Bridgea zainteresiran za Vrsaljka?

Pričekajmo, ljetni prijelazni rok je dugačak. U ovoj engleskoj priči spominje se svota od 3 milijuna eura na ime odštete Dinamu. Što izgleda dosta “tanko” s obzirom na transfere koje radi Zdravko Mamić. Kad se radi o bundesligašu Bayeru, onda cifra ne izlazi na vidjelo, a kako smo već naveli usko je povezana s financijskim temeljima dolaska Juniora Fernandesa. Treba, dakle, pričekati sljedeće dane, ali čini se da je ovog puta transfer Vrsaljka izvjesniji nego ikada. Makar je ovog trenutka još “debelo” u Dinamu, pa nikako nije potrebno trčati pred rudo kad se radi o konkretizaciji posla.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 08:35