PRIJETI SKANDAL

Bebek dobio naređenje: 'Moraš prekinuti derbi ako će Torcida i BBB vrijeđati HNS!'

Piše: Hajdi Karakaš JakubinObjavljeno: 16. svibanj 2014. 21:56

Policajci iz više policijskih Uprava osiguravat će subotnju utakmicu između Dinama i Hajduka, koja će počinje u 15 sati na stadionu Maksimir. I ovaj derbi procijenjen je kao događaj visokog rizika. Ulazi za gledatelje se otvaraju u 13 sati, pa policija moli navijače da, zbog opsežnih mjera sigurnosti u potrazi za zabranjenim predmetima, dođu ranije na stadion.

Na prostoru tržnice i poligona autoškole kod okretišta Borongaj, te u Hitrecovoj ulici i prostoru južnog ulaza na stadion Maksimir od 6 do 18 sati, bit će zabranjeno zaustavljanje i parkiranje. Također, sukladno prosudbi policije, po potrebi će od 13 do 18 sati biti zatvoren promet Maksimirskom cestom, Ulicom Svetice i Budakovom ulicom.

- U zonu stadiona ne donosite pirotehnička sredstva, sredstva pogodna za napad, transparente i znakovlje neprimjerenog sadržaja, ali i alkoholna pića, dok se bezalkoholna ne smiju unositi u staklenim bocama. Na stadion se neće moći unositi kišobrani, upaljači, plastične boce i drugi tvrdi predmeti, te torbe i ruksaci - poručuje zagrebačka policija preporučujući pritom dolazak na utakmicu javnim gradskim prijevozom.

Policija će imati pune ruke posla - na istočnoj, sjevernoj južnoj tribini morat će sagraditi čak tri tzv. kaveza za navijače. Iz Splita se očekuje dolazak više od dvije tisuće pripadnika Torcide, na istočnoj tribini bit će BBB-i koji se protive Zdravku Mamiću, a na sjevernoj oni koji ga podržavaju.

No, najveći strah prijeti od prekida utakmice. Naime, kako saznajemo, sudac Ivan Bebek dobio je strogu zapovijed kako mora prekinuti utakmicu ako će navijačke skupine neprekidno vrijeđati Hrvatski nogometni savez ('HNS, pederi, nogomet ste sje...'). U proteklim kolima suci su zbog tog skandiranja prekidali utakmice na nekoliko minuta, ali nisu i definitivno prekidali dvoboje jer su dobili naputak od Saveza da ne narušavaju regularnost prvenstva.

S obzirom da ovaj okršaj Dinama i Hajduka u rezultatskom smislu ni o čemu bitnom ne odlučuje, a poznavajući Bebeka, Torcidu i BBB, postoji realna bojazan da utakmica neće biti završena...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 12:03