TOPNICI NAJAVLJUJU DERBI

Beqiraj: 'Bolji smo od Bilih i to ćemo dokazati!' Vuković: 'Idemo odigrati hrabro!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 28. rujan 2012. 23:19

Fatos Beqiraj uopće ne brine što je Dinamo u posljednje tri utakmice (onu Kup u Vrsaru ne računamo zbog kvalitete protivnika) ostao bez pobjede i postignutog gola. Drži da su Modri nadigrali i Osijek i Rijeku, stvorili mnogo šansi, gađali stative, ali lopta jednostavno nije željela u mrežu. Kaže da se moglo zabiti i protiv Porta. Tvrdi da Modri nemaju problem efikasnosti.

- U subotu na derbiju moramo sve to zaboraviti, želim da protiv Hajduka opet krene duga serija bez poraza. Nadam se duža od one sa 33 utakmice bez poraza - veli Beqiraj.

To će biti malo teže, Dynamo Kijev, PSG i Porto neće se složiti.

- Znate što? Protiv Hajduka se otvara naša golgeterska slavina. Sigurno na semaforu na kraju neće stajati nula na našoj strani. To potpisujem.

Koji bi rezultat na kraju mogao stajati na semaforu?

- Dinamo je kvalitetniji od Hajduka, igra Ligu prvaka, bolji smo momčadski i individulano. Protiv Splićana ćemo još jednom dokazati da smo najbolji u Hrvatskoj.

Ove sezone ste u Prvoj HNL zabili samo jedan jedini pogodak. Slabašan je to doseg za Dinamovog centarfora.

- Nisam igrao sve utakmice. Naravno, bez obzira na to, moj učinak je minimalan. Svaki početak sezone za mene je težak. Prošle sezone nakon 8 kola također sam imao samo jedan pogodak na kontu, a na kraju sam postao prvi strijelac lige sa 15 postignutih pogodaka. Neka se ta cifra ponovni i ove sezone.

Ivan Vuković jedan je od najiskusnijih među Bijelima, ali još nema upisan nastup u maksimirskom derbiju. Igrao je protiv Dinama prije godinu dana na Poljudu, a sada na red stiže i Vukovićev premijerni zagrebački ogled Modrih i Bijelih. Derbi u kojem se od Vukovića puno očekuje, što je potvrdio i bivši kapetan splitske momčadi, Ante Vukušić, koji je poslao poruku:

- Vukovića vidim kao igrača utakmice.

Uostalom, kada je znao s Interom na San Siru, što ne bi i u Maksimiru.

- Ha, ha, a još je Dinamo na papiru lakše gostovanje - nasmijao se Vuković i potom dodao:

- Nadam se da ću ispuniti Vukušićevu najavu, jer derbi često odlučuje nadahnuće pojedinca, pa što to ovog puta ne bih bio ja! Volio bih da svoj debi u maksimirskom derbiju pamtim po lijepim detaljima. Ne mora biti pogodak, neka bude rezultat koji će naše navijače učiniti ponosnima.

Što Hajduk može uraditi u Maksimiru teško je decidirano kazati. Malo gore, malo dolje. Tako ide forma Bijelih.

- Svi znamo da možemo puno, jer imali smo blistavih trenutaka, ali i loših rezultata. Ono što nas hrabri jest činjenica da nas nitko u HNL-u nije nadigrao.

Objasnit će Vuković zašto je pobjeda u ogledu s Belupom imala višestruku korist pred odlazak na noge lideru u Maksimir.

- Prekinuli smo negativnu seriju od četiri utakmice bez pobjede, pokazali smo kako možemo odigrati protiv jedne od najboljih momčadi lige. Pobjedom i pristupom vratili smo samopouzdanje uoči Dinama.

Nedostajat će vam Franko Andriijašević. Koliko je to velik hendikep za momčad Hajduka?

- Najveći hendikep bi bio da nemamo Maloču za derbi, ali izostanak svakog prvotimca je hendikep. Andrijašević se ove sezone pokazao kao jedan od najbitnijih igrača naše momčadi, međutim, nema plakanja, idemo i bez Franka odigrati hrabro. Možda su prekidi naša šansa. Imamo skakače, imamo pucače. S Dinamom zaista možemo ravnopravno odigrati, ali samo ako se od prvog sučevog zvižduka postavimo čvrsto i hrabro.

Taktika je bitna, možda i najbitnija, jer akteri derbija međusobno se odlično poznaju. Rukavina i Čop su bivši hajdukovci, a Beqiraj i Vuković su zajedno igrali u Budućnosti.

- Nisam se čuo sa Beqirajem, a ne vjerujem da ćemo razgovarati do utakmice. Pozdravit ćemo se prije dvoboja, i to je sve.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 03:29