Tom Dubravec/CROPIX
OLAKŠANJE U SPLITU

Bijeli ispoštovali sve zahtjeve Uefe, Hajduk isplatio Turkoviću 600.000 kuna

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 29. ožujak 2013. 20:28

Bijeli su isplatom riješili i zadnju stavku u kompletiranju zahtjeva Uefe za poštivanje financijskog fair-playa što je bilo zadano s rokom od 31. ožujka ove godine. Potvrdi li Uefa da su svi zahtjevi zaista ispunjeni, Bijeli će dobiti licencu za europski nastup u sljedećoj sezoni.

- Dokumentacija je kompletirana i papire šaljemo u Nyon. Hajduk je ispunio sve što je Uefa zatražila i stoga očekujemo pozitivan odgovor iz Nyona - kazao nam je u petak poslijepodne predsjednik Hajduka Marin Brbić.

Hajduk nije imao izbora, u posljednji trenutak, u petak poslijepodne, isplatili su Bijeli 600.000 kuna svom bivšem igraču Almiru Turkoviću. Osam dana ranije hvalio je Brbić kako Turković ima veliko razumijevanje za Hajdukovu situaciju, ali kada je došao trenutak za potpis sporazuma o odgodi naplate, Turković je iskopčao telefon. Nije se javio na pozive još od utorka i time je prisilio Hajduk na isplatu koju je u zadnji čas pomogao neimenovani donator.

- Bitno je da smo pronašli novce - poručio je Brbić.

To je zaista najbitnije, jer 21. prosinca prošle godine Uefa je Hajduku izrekla uvjetnu kaznu izbacivanja iz europskog natjecanja za koje se klub kvalificira u roku od tri godine. Da ne bi riskirali rigoroznu sankciju, Bijeli su u Nyon morali poslati dokumentaciju koja dokazuje da je klub riješio sva dugovanja nastala do 31. prosinca prošle godine. Uplatom, sporazumom o plaćanju na rate i odgodom naplate s preciziranim datumom.

Turkoviću je isplaćeno, ali s većinom vjerovnika potpisan je sporazum. Poslužio se Hajduk raznim mehanizmima radi rješavanja zahtjevnog financijskog fair-playa što ga je zadala Uefa. Potrošili su Bijeli u tom razdoblju najmanje 20 milijuna kuna što su ih zaradili od transfera Vukušića i Radoševića na Apenine. Ubrzali su isplatu dinamike plaća na Poljudu i premda ni danas situacija nije bajna, dug je s četiri, pao na dvije plaće. Zato nema opuštanja, borba s likvidnošću nastavlja se i nakon roka što ga je postavila Uefa.

I bez zahtjeva iz Nyona, na Poljudu su svjesni kako trebaju dugoročno rješavati nagomilane dugove, jer iako je dokumentacija kompletirana i poslana, Hajduku je ostala hrpa nagodbi o obročnom plaćanju te kredit koji stiže na naplatu najesen.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 00:04