Snimio: Miljenko Karacic
NOVO IME U SVLAČIONICI

Bijeli odugovlačili! Splićanin i izdanak Hajdukove škole dolazi u Zagreb: Vjerujem da je ovo dobar potez

‘Dolazak ovdje sigurno gledam kao novi iskorak u karijeri i kao priliku da budem na izborniku BiH‘
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 16. siječanj 2021. 12:37

Branimir Cipetić nije prvo, ali je svakako zasad najzvučnije Lokomotivino pojačanje ove zime. Jesenas je taj rođeni Splićanin i izdanak Hajdukove škole debitirao i za reprezentaciju BiH, odigrao zapažene utakmice u Širokom Brijegu i na Kajzerici su ga označili kao nasljednika Frana Karačića. Čim je Karačić otišao u Bresciju, Cipetić je dobio poziv i već dan-dva kasnije stigao je u Medulin na pripreme Lokomotive.

- Sve se brzo riješilo, odmah smo se dogovorili. Zadovoljan sam dolaskom u Lokomotivu, HNL je ipak jača liga, a i Lokomotiva je kvalitetna sredina, dobra momčad i vjerujem kako sam napravio dobar potez - priča Cipetić, od kojega se očekuje da vrlo brzo postane prava zamjena za Karačića.

- On je svojim igrama kroz godine pokazao da je kvalitetan igrač, pratio sam HNL pa tako i njegove partije kroz godine u Lokomotivi. Međutim, ja sam ja, nisam Karačić i ne trebam se previše s njime uspoređivati. Dat ću, naravno, sve od sebe da u Lokomotivi izborim mjesto i zadovoljim trenera i ljude koji su me doveli.

image
Snimio: Miljenko Karacic

Priznat će i sam da još nije potpuno spreman i da će mu trebati neko vrijeme da uđe u punu formu.
- Meni su u Širokom pripreme tek bile počele, odradio sam dva-tri dana treninga i nisam još na najvišoj razini. Tako da će mi trebati još malo da dođem na višu razinu, da se spremim, ali vjerujem kako ću ipak brzo biti na raspolaganju treneru.
U svlačionici je već zatekao neke suigrače koje zna od ranije, bit će mu lakša prilagodba.

- Koji dan prije mene stigao je i Mateo Marić s kojim sam igrao u Širokom, tu je od ranije i Dominik Kovačić, s kojim sam također igrao, a poznajem još neke dečke. Kažem, pratim HNL stalno, nije mi Lokomotiva nikakva enigma, znam što me očekuje i kakvi su izazovi preda mnom.

Nije tajna niti da se Cipetić spominjao u kontekstu dolaska u Hajduk, bilo je i konkretnih razgovora.
- Da, pričalo se o tome, ljetos je to bilo konkretnije i ozbiljnije, sad možda manje. Ali, nikad do konačnog dogovora nije došlo. Hajduk je odugovlačio, nikako da se to riješi, na kraju se i nije dogodilo. Kažem, s druge strane, Lokomotiva je bila konkretna, brza, sve smo odmah dogovorili.
Inače, Cipetić je čitavu mladost proveo na Poljudu, prošao Hajdukovu školu, ali nije uspio doći do službenih nastupa za prvu momčad.

- Imao sam svoj put, došao je poziv iz Španjolske, otišao sam u Alicante i nekoliko godina igrao u Španjolskoj, onda sam se vratio u Široki. Dolazak u Lokomotivu sigurno gledam kao novi iskorak u karijeri, a i kao priliku da kroz igre na Kajzerici budem na oku i novom izborniku BiH.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 06:00