SNIJEG UBIO FEŠTU U SPLITU

Bijeli proslavili 101. rođendan, Maleš poručio: 'Do kraja ćemo se boriti za pravdu!'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 13. veljača 2012. 15:39

Hajduk je u kinodvorani na Poljudu svečano obilježio 101. rođendan. Prigodne riječi održali su predsjednik Hrvoje Maleš, predsjednik Skupštine Vinko Radovani, zamjenica predsjednika Nadzornog odbora Branka Ramljak te u ime većinskog vlasnika Grada Splita dogradonačelnica Anđelka Visković.

- Iskreno čestitam 101. rođendan čitavom Hajdukovu puku, vjerujem da će imati povjerenja u našu mladu momčad koja će, siguran sam, vrlo brzo opravdati to povjerenje. Na nama je trenutačna odgovornost da osiguramo budućnost kluba i za sljedećih 100 godina - rekao je Maleš.

Predsjednik Hajduka progovorio je i o borbi za pravdu u hrvatskome nogometu, u čemu je on sudjelovao poznatim raskrinkavanjem sudačkih ucjena, zbog čega su u pritvoru završili Željko Širić i Stjepan Djedović.

- Na nama je i odgovornost da se borimo za pravdu i poštenje u hrvatskome nogometu, nećemo se zadovoljiti samo djelomičnim ispravljanjem nepravde, već ćemo se boriti do kraja u duhu Hajduka. Svi moramo biti svjesni karizme našega kluba, ne samo govoriti već i raditi, jer Hajduk je iznad svih i Hajduk živi vječno - dodao je Maleš.

Zamjenica predsjednika NO-a Branka Ramljak najavila je da će navijači ponovno imati razloga sa slavlje s "bijelima".

- U proteklu 101 godinu Hajduk je imao puno uspona i padova, trenutačno smo u padu, ali možda trebamo doći do dna kako bismo se dignuli. U prošloj godini izabran je i novi Nadzorni odbor, mnogi će reći da se ne čujemo, ali čujemo se mi puno. No, da bi to izašlo u javnost treba proći možda još nekoliko dana - najavila je velike stvari u skoroj budućnosti Ramljak.

Inače, prije svečanog obilježavanja 101. rođendana izaslanstvo Hajduka položilo je vijence na spomen ploču torcidašima poginulim u Domovinskom ratu na sjeveroistoku Poljuda. U delegaciji su bili predsjednik Maleš, predsjednik Skupštine Radovani, kapetan prve momčadi Srđan Andrić te tri člana Nadzornog odbora - uz zamjenicu predsjednika Ramljak, još Ante Koceić Bilan i Petroslav Sapunar.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 19:24