Boris Kovačev / Cropix
'OPERACIJA GRUZIJA'

Bilić: Dudu definitivno ne igra u Tbilisiju. Izuzmemo li njega, sve ostalo je idealno!

Eduardo zbog ozljede gležnja ipak preskače utakmicu u Tbilisiju. ‘Izuzmemo li Dudua, sve ostalo je idealno’, tvrdi izbornik Bilić
Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 24. ožujak 2011. 17:42

ČATEŽ- Zašto uoči Gruzije ne vjeruje u masterplan Keysera Sozea, zbog čega je Arsenal u finalu kupa izgubio protiv Birmingham Cityja i zašto se slična stvar ne može dogoditi hrvatskoj reprezentaciji u Tbilisiju... Osvježavajući koktel servirao je Slaven Bilić novinarima dan uoči polaska na daleko putovanje.

Kalkulacija s ozljedama

I hvala mu na tome jer bez njega bi press konferencija s Modrićem i Kalinićem podsjećala na montipajtonovski skeč u kojem John Cleese u ulozi nogometaša na svako postavljeno pitanje TV voditelju odgovara istom rečenicom. “Well Brian, I am opening a boutique...” Naime, Tottenhamov špilmaher nije u četvrtak bio raspoložen za razgovore o bilo čemu osim o dvoboju s Gruzijom. O kojoj zna vrlo malo jer izučavanje suparnikove taktike predviđeno je za petak...

- Ne znam kalkuliraju li Gruzijci s ozljedama svojih ključnih igrača, nisam Keyser Soze (aluzija na film ‘Privedite osumnjičene’) da bih znao dokle su spremni ići. Prema onome što znamo, gruzijski kapetan Kaladze i mlada zvijezda Ananidze zaista su izvan stroja, ovaj drugi propustio je zbog toga utakmice moskovskog Spartaka. Hoće li se oporaviti, to ćemo znati u subotu. Računamo da ih nema, ali pripremamo se kao da će obojica početi meč - objašnjava Bilić i dodaje da su Gruzijci ipak stigli upristojiti travnjak nacionalnog stadiona.

Iz konkurencije je definitivno otpao ozlijeđeni Eduardo, ali fond igrača na koje izbornik računa u ovom dvoboju kreće se oko brojke 15, što ide u prilog tvrdnji da “reprezentacija ikada nije imala širu bazu”.

Ne uzdamo se u papir

- Ključ utakmice leži u posjedu lopte. Želimo dominirati, a u trenucima kada izgubimo posjed, nikako ne smijemo domaćinu dopustiti blitzkrieg.

Fifa ranking kaže da je Hrvatska član elitnog svjetskog razreda (8. mjesto), dok Gruzija pripada krugu zemalja nogometnog trećeg svijeta (72. mjesto).

- Još veći jaz dijeli momčadi Arsenala i Birmingham Cityja, pa je u finalu Liga kupa Arsenal svejedno poražen. Ne uzdamo se u papir, nego u ono što vidimo na terenu - da je situacija gotovo idealna.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 10:50