'MALO SE ZAKOMPLICIRALO'

Bilić ima opravdanje: Jednostavno smo imali premalo raspoloženih igrača

Situacija u skupini se zakomplicirala, ali tek smo na pola kvalifikacija, kazao je utučeni Bilić
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. ožujak 2011. 22:26

Slaven Bilić nakon utakmice protiv Gruzije djelova je prilično utučeno. Razloga je bilo više... Grubo prizemljenje zvjezdane momčadi na obroncima Kavkaza ošamutilo je hrvatske reprezentativce i šokiralo Slavena Bilića. U čateškom kampu pet dana se živjelo u uvjerenju da razlika u klasi i cijeni igrača isključuje mogućnost poraza. - Veliki je ovo šok za nas. Nismo očekivali da ovdje možemo izgubiti. Fanatično borbeni domaćin zaslužuje čestitke iako bi remi bolje oslikao što se zapravo događalo na terenu - rekao je Bilić.

Naš je izbornik utakmicu na vrućem terenu namjeravao dobiti “jogo bonita” nastupom. Kreativci iz veznog reda trebali su nam osigurati prevlast, stvarati prilike i eventualno pogoditi udarcem s distance. Međutim, gusto načičkani “ježevi” domaćina razbijali su koncentraciju i mirnoću Kranjčaru, Modriću i društvu... Gol je na kraju do te mjere demoralizirao igrače da su zaboravili pozdraviti svoje navijače i nagraditi ih dresovima.

- Imali smo previše neraspoloženih igrača u napadu. Htjeli smo zagospodariti sredinom kroz invenciju naše trojice-čestvorice znalaca, ali nije bilo igre. Nismo bili raspoloženi, opasni, poduzetni. Nismo bili ni sjena one momčadi s čateških treninga uoči ove utakmice.

- Ispustili smo tri zlatna boda, odigrali utakmicu bez šansi i što je najgore bez karaktera na terenu. Možemo li dobiti u Ateni? Daleko je Grčka, treba popraviti ovu štetu. Što se Gruzije tiče, siguran sam da ih nitko do kraja kvalifikacija neće rezultatski unakaziti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 20:11