Drago Sopta/CROPIX
HALO TURSKA

Bilić jedini kandidat za klupu Bešiktaša! Bogati tvorničar spreman dati 2 milijuna eura!

Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 27. travanj 2012. 20:00

Turska bruji o Slavenu Biliću, ali Bešiktaš zasad šuti! To je dojam kojeg iz Istanbula javlja povremeni suradnik našega lista, Yahia Vatansever.

Crno-bijeli su sezonu završili na 4. mjestu, stepenicu boljem nego lani. Dakako da ih boli što su ispred vječiti suparnici Galatasaray, Fenerbahče, nažalost i Trabzonspor.

- Bilić nije samo glavni nego i jedini kandidat za novog šefa struke! - kaže Vatansever. - Spominje se samo on. Nema sumnje da bi ovdje bio dočekan i tretiran senzacionalno.

Kolika bi mu mogla biti zarada?

- Između 1,5 i 2 milijuna eura po godini.

Ima li toliko boss Fikret Orman?

- Svakako. Posrijedi je poznat i uspješan tvorničar. I nije jedini. Novac stvarno ne bi bio problem, premda, s druge strane i dalje prijeti suspenzija Uefe zbog duga igračima...

Tayfur Havutcu je privremeni trener, došao je naknadno, umjesto otpuštenog Carlosa Carvalha, ostaje do kraja play-offa u kojem Bešiktaš ne briljira - izgubio je kod kuće od Galatasaraya 0:2, Trabzonspor je na svom terenu bio bolji 1:0. S Fenerom se igra 29. travnja (vani) i 3. svibnja, kod GS-a 6. svibnja a Trabzon dolazi tjedan dana kasnije. Sudeći po formi, Liga prvaka opasno visi. A momčad nije loša, još brani Rustu Recber, još su u bloku Toraman i Korkmaz u vezi Simao, naprijed Ernst.

Nedostaje li tek Bilić i njegov asistent Marijan Mrmić? Slaven sigurno ne bi promašio adresu budući da su na Inonu stadionom s Crnim orlovima duboku brazdu orali stručnjaci iznimne reputacije, naprimjer Christoph Daum, John Benjamin Toshack, Nevio Scala, Mircea Lucescu, Vicente Del Bosque, Jean Tigana, Mustafa Denizli, Bernd Schuster...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 13:16