Ronald Goršić/CROPIX
VATRENI BEZ MOTIVA

Bilić: Najlakše bi bilo okriviti sponzore i reći da nismo imalo adekvatne uvjete...

Istina je da su nam koncentraciju pomutile i sporedne stvari proteklih dana, ali to nije alibi da nismo bili na razini kao u dodatnim kvalifikacijama - rekao je Bilić
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. veljača 2012. 23:57

Slaven Bilić žonglirao je riječima, birao što reći. Zapravo sve može stati u jednu rečenicu:

- Mi moramo gorjeti od motiva i biti top spremni. Jedino tako može dobivati, naša pojedinačna kvaliteta tada može odlučiti.

U dva dana okupljanja nisu to bile pripreme za utakmicu, igrači su mnogo više bili na "setu" nego na treninzima. Misli su letjele na sve strane, jedino ne prema Šveđanima. Prema Bilić ne želi to rabiti kao opravdanje.

- Najlakše bi bilo okriviti sponzore i reći da nismo imalo adekvatne uvjete i da je zato izostala koncentracija. Bili smo svjesni da je ovo otprilike ozračje kao pred Nizozemsku 2008. u Splitu. Bez obzira na to pokušali smo se pripremiti što je moguće bolje. Dakle, to ima svoj udjel, međutim tražitii u tome veliki alibi nije moj stil. Svjestan sam da naboj nije mogao biti kao u kvalifikacijama, posebno protiv Turske.

Defenzivni dio igre u veznom redu bila je najbolnija točka.

- Krucijalni trenuci utakmice bila je iznimno velika sloboda koju je dobio Ibrahimović. Upozorio sam da ne smije primiti loptu između obrane i veze, a kad dođe do njega nužno je zaustaviti utrčavanje igrača iz drugog plana. Budući da se Ibrahimović izvlačio untrag, nije bilo logično da ga prate stoperi, njega su trebali pokrivati veznjaci. Prelako je dolazio u situacije. Kod prvog gola imao je neometan pet sekundi loptu. Presjekao nas je taj pogodak.

Sad je pitanje je li netko toliko kompromitirao status da čak ispadne s popisa za Euro. To Bilić nije odgovorio.

- Potrebno je još nekoliko puta pogledati utakmicu, dobro je analizirati i naći razloge poraza. Prva postava koju sam stavio ona je po meni bila najbolja. Nisu nastupili zato da bih ih nagradio za Istanbul.

Kako to da Šveđani nisu imali problema s motivom?

- Nije niti kod njih sve štimalo u prvom poluvremenu. Ovo nam je dobra opomena, pratit ćemo igrače i dalje po klubovima.

Je li vam smetao tako slab odaziv publike?

- Sve nas interesira da je pun stadion, zbog ambijenta i zato što time lakše dolazimo do pobjede jer to to daje dodatan motiv. Žalostan sam što nije bilo više ljudi, nadam se da će se to promijeniti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 17:33