Robert Šola/Drago Sopta/Cropix
IZBORNIK HVALI IZRAELCE

Bilić nakon (ne)prospavane noći: 'Ne bojimo se Grčke! Sve držimo u svojim rukama'

Naš izbornik ističe da su Izraelci dobra, opasna momčad, koja je trenutno ošamućena, ali za utorak će biti spremna i motivirana
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 03. rujan 2011. 17:57

ČATEŽ - Jutro poslije, Čatež ob Savi, stara, dobra baza hrvatskih nogometnih reprezentativaca u kojoj se osjećaju najbolje. Novine i kalkulacije: naši su sigurno prvi i sa sedam bodova, ako među njima budu tri iz Pireja. No, nitko tako ne razmišlja.

Izbornik Slaven Bilić svjestan je da nacija protiv Izraela u utorak očekuje pobjedu sa stilom, takav će biti i sastav.

- Mogu se očekivati promjene. Objektivno, sastav na Malti bio je ad hoc, jer smo ostali bez nekoliko igrača koji bi nam mogli biti na dispoziciji za Izrael. Modrić je bio na klupi za svaki slučaj, nismo željeli riskirati s njegovim virusom, iako je on osobno želio nastupiti. Kranjčarov oporavak ide začuđujuće dobro, a možda se na početku i krivo tumačila snimka, neće mu trebati četiri tjedna oporavka. Od nedjelje navečer i treninga u Maksimiru on se priključuje punom snagom i konkurira. I za zadnju liniju Joe je svakako jedna od kombinacija. Zdrav je, ali nakalemila mu se situacija na kraju prijelaznog roka. Procijenili smo, s obzirom na to da nema kontinuitet, kako ne bi bilo idealno da odigra dvije utakmice u četiri dana - rekao je Bilić, potvrdivši da je Iličević definitivno otpao jer je u Hamburgu shvatio da još ne može ni trčati punom snagom. No, s dobrim vijestima javio se Ivica Olić, za tri tjedna priključuje se treninzima Bayerna i trebao bi konkururati za listopadske dvoboje odluke.

Izraelci dolaze u Zagreb svjesni da im čak ni pobjeda ništa ne garantira, jer imaju utakmicu više. Njihova javnost iznimno je razočarana porazom protiv Grka, ponovno se traži glava izbornika Luisa Fernandeza, igrači se međusobno optužuju...

- Njihova nam situacija može pomoći, svakako im je to šok. Luis Fernandez je i nakon naše pobjede prošlog listopada u Tel Avivu bio pod strahovitim pritiskom. A sada, taman kad su bili uhvatili realne šanse za 2. mjesto, psihološki će im ovaj poraz ostaviti negativan trag. Ipak, u ova dva-tri dana oni će shvatiti da još imaju šanse. Pobijede li u Zagrebu, imaju realne šanse - govori pomalo samoubilački Bilić te ističe:

- Dobra su ekipa, opasna. Trenutno su ošamućeni, ali za utorak će biti spremni i motivirani.

Populistički dojam je da Grci imaju devet života, naši su se nadali da će posrnuti baš u Izraelu.

- Nadali se jesmo, no nama se situacija nije nimalo promijenila, sve držimo u svojim rukama i nogama, u dobrom smo položaju. O Grcima smo isto govorili i nakon JAR-a i nakon naših 0 - 0 u Maksimiru, što nismo apostrofirali kao uspjeh, ali ni kao neuspjeh. Oni su natjecateljska ekipa, nisu atraktivni, ali jesu pragmatični, tako da ovih 1-0 nije slučajno. Imali su sreće na Malti kad su zabili u 94. minuti, ali oni od 2002., kad ih je preuzeo Rehagel, ako isključimo velika natjecanja, primaju gol svaku drugu utakmicu. Dakle, kapa dolje, ovakve pobjede postižu posljednjih 10 godina. Način na koji su se branili u Maksimiru, mirno, ne gubeći glavu, bio je odličan. Ali, iskreno, mislim da ćemo mi imati iznimnu prigodu u Pireju, ako tamo dođemo s postojećem zaostatkom, riješiti sve. A ne podcjenjujmo ni Latviju, pogotovo sada nakon trijumfa u Tbilisiju, ne kažem da će ona pobijediti Grčku, ali sve je na toj utakmici moguće - poručio je Bilić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. svibanj 2024 21:14