Tel Aviv, 091010.Ramat-Gan Stadion.Kvalifikacijska nogometna utakmica grupe F izmedju Izraela i Hrvatske za Euro 2012 u Poljskoj i Ukrajini.Na slici: slavlje Kranjcara i Eduarda nakon gola.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX
IZBORNIK OPTIMIST

Bilić nije zabrinut: Sve će biti OK, čekat ću Niku Kranjčara sve do posljednjeg dana!

Englezi predviđaju mjesec i pol stanke, no mi iz iskustva te poznavajući Kranjčara mislimo da će nakon četiri ili najkasnije pet tjedana biti potpuno fit - rekao je dr. Rakić
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 14. travanj 2012. 11:46

Niko Kranjčar radit će "punom parom" već prvog dana priprema za Euro, vjeruju svi; on, liječnici i izbornik Slaven Bilić. Na treningu Tottenhama u srijedu ujutro nesretni pokret izazvao je rotaciju i snažnu bol.

Ultrazvuk je odmah detektirao djelomično napuknuće kolateralnog ligamenta desnog koljena, a magnetska rezonanca to potvrdila dan kasnije. Niko je već jučer krenuo s rehabilitacijiom koja će tjedan ili dva trajati u Londonu, a potom u Zagrebu.

- U kontaktu smo s liječnikom Tottenhama dr. Dieselom i imamo kompletan uvid u situaciju. Englezi predviđaju mjesec i pol stanke, no mi iz iskustva te poznavajući Kranjčara mislimo da će nakon četiri ili najkasnije pet tjedana biti potpuno fit. Ne da bi započeo s treninzima, nego da kondicijski bude spreman za sve napore kakve iziskuje Euro - kaže dr. Jurica Rakić, član medicinske ekipe Vatrenih.

Kranjčar je dakako razgovarao i s Bilićem, izbornik naglašava njegovu važnost za nacionalnu momčad u Poljskoj i Ukrajini. Ali ne djeluje zabrinuto:

- Niko je jedan od naših najbitnijih igrača i pripravan sam ga čekati koliko god bude trebalo. Optimist sam, prema liječničkim nalazima njegov je pravodoban povratak neupitan. Poznavajući ga, i na osnovu dosadašnjih sličnih iskustava kad je oporavak od ozljeda u pitanju, vjerujem da će i ovoga puta biti brži od očekivanoga.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 17:17