Goran Šebelić/Cropix
ESTONIJA U PULI

Bilić odmara ključne igrače: 'Želim vidjeti reakciju nekih igrača u ozbiljnijoj minutaži'

Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 24. svibanj 2012. 17:54

Slaven Bilić zadržao je u talonu momčad koju sprema za sparing s Estonijom. Otkrio je tek da sastav iz Pule definitivno neće igrati protiv Irske, 10. lipnja. U prijevodu, u petak očekujte neočekivano.

- Skupina igrača kojoj treba regeneracija odradit će jutarnji trening i neće kandidirati za Estoniju. Ova je utakmica važan test, ali manje zbog rezultata, a više zbog igre. Želim vidjeti reakciju nekih nogometaša u ozbiljnijoj minutaži - kaže izbornik, koji još nije odlučio hoće li prekobrojne odrezati odmah nakon Estonije ili će svih 27 kandidata produžiti prema Bad Tatzmansdorfu.

U izbornikovim nacrtima Estonija je dobar dubler Irske i nije autsajder, što je dokazala izborivši doigravanje za Euro u skupini sa Srbijom, Italijom, Slovenijom i Sj. Irskom.

- Igrači koji će dobiti priliku ne moraju ludovati. Neće se nametnuti ekstremnim iskakanjem, tako samo mogu proizvesti kontraefekt. Popis putnika moram zaključiti do 28. svibnja, sve još ovisi o Lovrenu, koji je pod upitnikom. U njegovu slučaju spremni smo čekati i dulje od 10. lipnja jer je iznimno bitan igrač za ovu reprezentaciju. Englezi će čekati Rooneyja prve dvije utakmice…

Bilić hvali formu nogometaša koji su na pripreme stigli opterećni teškom klupskom prtljagom.

- Eduardu se na posljednjim treninzima vratila eksplozivnost, hitrina i mekoća poteza, što ohrabruje. Ćorluka je druga kategorija, on je odigrao posljednja četiri bundesligaška kola i već sada je spreman igrač. Kranjčarova ozljeda je stvar prošlosti od prvog dana priprema.

Upitnici nad Šimunićevom formom Bilića podsjećaju na pripreme za njegov prvi izbornički Euro.

Sličan je skepticizam uoči Eura 2008. vladao oko forme Roberta Kovača i Šimunića, a mi smo na četiri utakmice primili dva gola i dopustili suparnicima još tri šanse. Na tom Euru imali smo najbolji stoperski par na Euru po mojem mišljenju. Šimunić je jedan od naših vođa, senator i uopće ne sumnjam da će biti pravi.

Mogući sastav: Subašić - Vida, Ćorluka, Šimunić, Strinić - Kranjčar, Dujmovć, Rakitić, Perišić - Kalinić, Mandžukić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 08:50