Tel Aviv, 091010.Ramat-Gan Stadion.Kvalifikacijska nogometna utakmica grupe F izmedju Izraela i Hrvatske za Euro 2012 u Poljskoj i Ukrajini.Na slici: Slaven Bilic slavi nakon pobjede, pored njega se nalazi Davor Gavran.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX
ISCRPLJENI IZBORNIK

Bilić: Ovo je velika Nikina pobjeda. Svi su sumnjali u njega, ali mi smo vjerovali

'Ovo je bilo teško gostovanje i podsjećam da je Izrael prošlih deset godina doživio samo tri poraza, od kojih je ovo drugi sa Hrvatskom. Mislim da smo zaslužili ovu pobjedu'
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 10. listopad 2010. 02:14

Poprilično iscrpljen od 90 teških minuta, napose od posljednjih desetak, Slaven Bilić na pressicu je došao ipak kudikamo manjeg tereta od onog s kojim je doputovao u Svetu zemlju. Zato je odmah istakao ulogu svojih igrača i njima prepustio naslovnu stranicu.

- Ovo je velika pobjeda, pobjeda igrača pogotovo onih u koje se ponajviše sumnjalo. Ističem tu primjer Nike Kranjčara koji naravno nije dvojben zbog kvalitete nego možda zato što je manje igrao u klubu. Mi smo u te igrače vjerovali i oni su se na to zahvalili velikim trudom i doprinosom za veliku pobjedu, ponavljam to.

Kako je disao u nastavku utakmice kada su domaćini postigli gol?

- Mislim da je u nastavku više izgledalo da ćemo mi postići treći gol nego da će domaćin smanjiti vodstvo. Nažalost, nismo postigli taj treći gol koji bi praktički zaključio utakmicu, ali dobro, na kraju je sve najbolje završilo. Nedostajali su nam možda kvalitetniji zadnji pasovi u finišu našeg napada za vrlo obećavajuće akcije.

Runje je spašavao u početku utakmicu?

- Je, istina je to. Nije da nam se svidjela takva situacija u prvih 20-ak minuta, pogotovo što su te akcije bile plod naših grešaka. Ne može nam se dogoditi da nam Shechter dođe u kontru sam protiv četiri i uspije stvoriti stopostotnu priliku.

Najiskusniji igrači Runje, Šimunić, Kranjčar bili su i među najboljima?

- To je logično, mi smo to od njih i očekivali jer su to prekaljeni igrači. Što se tiče napadača, Eduardo je točno u onom ritmu povratka kojeg sam ja očekivao. U odnosu na Latviju i Grčku on je 40 posto bolji, a očekujem da će u studenom biti već blizu optimalnoj formi. Olić je puno radio, mi smo zadovoljni njegovim učinkom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. svibanj 2024 07:16