Zagreb, 141110.Hotel Sheraton.Okupljanje Hrvatske nogometne reprezentacije uoci kvalifikacijske utakmice za Euro 2012 sa reprezentacijom Malte koja je na rasporedu 17.11. u Maksimiru.Na fotografiji: Slaven Bilic.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Goršić / CROPIX
POPIS ZA ČEŠKU

Bilić pomladio momčad: Perišić pozvan po prvi puta, tu su još Vrsaljko, Badelj...

Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 25. siječanj 2011. 14:57

ZAGREB - Od posljednjeg dana kolovoza 2010. godine, kada je potpisao za Tottenham, Stipe Pletikosa odigrao je jednu ozbiljnu utakmicu za 'spurse' (poraz u Carling cupu protiv Arsenala), ali je unatoč tome zadržao status drugog vratara u nacionalnoj momčadi. Slaven Bilić uvrstio je Pletikosu na popis 24 kandidata za test dvoboj s Češkom.

Kako Pletikosa, vlasnik 81 'kapice', uspijeva preživjeti u žestokoj konkurenciji nakon dvije godine klupske hibernacije i suhog sparinga, to je vjerojatno najveća zagonetka u životu hr-reprezentacije.

Privremeno ga je Subašić izgurao iz fokusa, pojavio se Blažević, zablistao je Kelava, zaintrigirali su javnost dobrim transferima Antolović i Delač, a naposljetku je iz debelog medijskog zaleđa pred Bayernova vrata parkiran Dario Krešić (PAOK). Do daljnjeg svi nabrojeni ostaju u predvorju Bilićeve momčadi.

- Pletikosa je drugi vratar, to je moja odluka u trenutku kada bi Stipu lakše bilo ne pozvati, nego ga uvrstiti među kandidate.Razgovarao sam s njim, uvjerio se da je spremniji nego ikad. On, uostalom, nije bez nastupa, brani za Tottenhamove pričuve.Razgovarajući sa suradnicima došli smo do pitanja - koga bismo prvog stavili na gol umjesto Runje? Složili smo se da je prvi izbor Pletikosa - objašnjava Bilić.

Tek nešto bolju radnu temperaturu u hladnom pogonu sjevernog Londona održavaju 'Pletini' suigrači Niko Kranjčar i Vedran Ćorluka. Izbornik je friško obišao našu londonsku enklavu i uvjerio se da je "Modrić probio sve limite i postao megazvijezdom", dok ostali pokušavaju pronaći najelegantniji izlaz iz pat-pozicije. Kranjčar se izjasnio, želi u drugi klub, dok Ćorluka i Pletikosa šute.

- Motiv nije problem, oni ne razmišljaju na način da su se udomili i da je sve drugo manje važno. Ako uskoro ne dobiju priliku, morat će potražiti rješenje, ali ne mogu govoriti o njihovim konkretnim planovima. Ne mogu u cijeloj priči ni osuđivati Redknappa. Pogledajte roster njegove momčadi i rezultate koje postiže...

Na Bilićevu popisu prvi put se našlo mjesta za Ivana Perišića. Izbornik naglašava da je regrutirao značajan broj nogometaša koji su prošli filtar mlade reprezentacije.

- Otprije su tu Lovren, Kalinić, Iličević, Badelj, Vrsaljko. U kadru imamo dosta mladih igrača.

Okupljanje za dvoboj s Češkom zakazno je 6. veljače. Domaćin priprema za pulski dvoboj bit će Rovinj. Nacionalna momčad službeno će otvoriti novu istarsku 'bombonjeru'.

- Drago mi je zbog toga. Mislim da bi takvi stadioni trebali biti model za cijelu Hrvatsku.

Bilićev popis za Češku

Za dvoboj s Češkom u Puli 9. veljače Slaven Bilić poslao je 24 pozivnice.

Kandidati su: Runje, Pletikosa, Srna, Šimunić, Ćorluka, Strinić, Lovren, Schildenfeld, Vrsaljko, Pranjić, Vukojević, Dujmović, Modrić, Badelj, Rakitić, Kranjčar, Iličević, Perišić, Mandžukić, Eduardo, Petrić, Kalinić, Jelavić i Lakić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 16:47