Zagreb, 141110.Hotel Sheraton.Okupljanje Hrvatske nogometne reprezentacije uoci kvalifikacijske utakmice za Euro 2012 sa reprezentacijom Malte koja je na rasporedu 17.11. u Maksimiru.Na fotografiji: Slaven Bilic.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Goršić / CROPIX
POPIS ZA GRUZIJU

Bilić pozvao Tomića, Gabrića i Vukušića: 'Jelavić i Mandža su moja napadačka opcija'

Okupljanje reprezentacije je 26. svibnja u Splitu, a nakon par dana odlaze na otok Brač, u Supetar i Postire gdje će se pripremati do utakmice protiv Gruzije
Piše: ArhivaObjavljeno: 20. svibanj 2011. 13:17

ZAGREB - Jelavić i Mandžukić su fenomenalni ovog proljeća, a iza Petrića i Eduarda su kraće stanke zbog ozljeda. Sastav nećemo komponirati na temelju starih zasluga, nego prema procjeni tko nam može najviše dati na terenu, rekao je Slaven Bilić nakon objave kandidata za kvalifikacijski meč s Gruzijom. Izbornik nije izdiktirao momčad s kojom misli napasti Temurija Kecbaju, aii diskretno je dao do znanja da je napadačka piramida posljednjih mjeseci okrenuta naopačke. Dojam je da Bilić nije sklon forsirati niti Josipa Šimunića, senatora koji je zablistao protiv Francuza na Stade de France da bi se potom vratio u frižider Hoffenheimova trenera.

- On ne igra otkako je završila bundesligaška jesenska polusezona. Nama je to neshvatljivo jer Joe je profesor nogometa, ali realnost je da nema baš nikakvu minutažu. Pariz je bio izolirani slučaj, jednu utakmicu igrač njegova kalibra može odigrati na svježinu, ali na duge staze ne znamo na čemu smo. Razgovarat ćemo tijekom priprema u Splitu, Šimunić će se izjasniti koliko može. Dobro je što na stoperskim pozicijama nismo deficitarni kvalitetom...

Sedmodnevne pripreme u Splitu i na Braču (Supetar) predstavljaju inicijaciju za Vjekoslava Tomića i Antu Vukušića. 27-godišnji golman Karabukspora isplivao je u konkurenciji Subšića, Krešića, Antolovića, Blaževića i Kelave kao treći vratarski pick, na sugestiju trenera Marijana Mrmića. Vukušić će popunjavati kvotu na pripremama, ali bi kao i Vrsaljko mogao igrati za U-21 reprezentaciju u Dugopolju.

- Zasad nemamo problema s vratarima, ali mogli bismo ga imati. Runje je ispao u drugu ligu, vidjet ćemo kako će reagirati njegov klub Lens. Pletikosa je u Parizu pokazao da na njega uvijek možemo računati, a Tomić se nametnuo konstantnom formom i dobrim nastupima u jakoj turskoj ligi.

Iz konkurencije za sljedeći dvoboj ispali su Niko Kranjčar (kartoni), te Ivan Rakitić i Ivan Strinić (ozljede), Bilić kaže da ga hendikep takve vrste prati od prvog dana mandata, ali...

- U Gruziji smo napokon bili kompletni, pa smo izgubili utakmicu. Imamo širok kadar i dovoljno kvalitete da složimo pobjedničku momčad. Nema alibija za Gruziju.

Alibi se zato gradi nesuđenom reprezentativcu Sammiru nakon noćenja u zatvoru. Brazilac tugu zbog Bilićeva ignoriranja utapa u čaši...

- Žao mi je što se 'to' dogodilo. Nažalost, postalo je praksom u našem nogometu, premda je istini za volju igračkih izleta bilo i prije, samo što nisu dobivali takav publicitet. Kada je riječ o Sammiru i reprezentaciji, on će se približiti konkurenciji kada se vrati razini igara koje je pružao u prvom dijelu sezone. Ovog proljeća prečesto je bio ozlijeđen i izvan forme...

10. kolovoza u Dublinu

Reprezentacija će se okupiti u Spliutu u četvrtak, 26. svibnja, i zalet za Gruziju hvatati treninzima na Poljudu te druženjem s navijačima. U subotu se Bilićeva ekspedicija seli na Brač, u Supetar, gdje će brusiti formu do četvrtka i završng poljudskog treninga uoči utakmice.

Glavni tajnik Zorislav Srebrić informira da je zaokružen dogovor s irskim savezom o odigravanu prijateljske utakmice 10. kolovoza. Srna i društvo gostobvat će u Dublinu u areni koja je prošle srijede ugostila finale Europske lige.

VRATARI: Vedran Runje (Lens), Stipe Pletikosa (Tottenham), Vjekoslav Tomić (Karabuk)

BRANIČI: Vedran Ćorluka (Tottenham), Josip Šimunić (Hoffenheim), Gordon Schildenfeld (Sturm), Šime Vrsaljko (Dinamo Zagreb), Dejan Lovren (Lyon), Domagoj Vida (Bayer Leverkusen), Manuel Pamić (Sparta Prag).

VEZNI IGRAČI: Darijo Srna (Šahtar), Danijel Pranjić (Bayern), Luka Modrić (Tottenham), Milan Badelj (Dinamo Zagreb), Ivan Perišić (Club Brugge), Ognjen Vukojević (Dinamo Kijev), Tomislav Dujmović (Dinamo Moskva), Drago Gabrić (Ankaragucu).

NAPADAČI: Eduardo Da Silva (Šahtar), Mladen Petrić (HSV), Nikica Jelavić (Glasgow Rangers), Mario Mandžukić (Wolfsburg), Nikola Kalinić (Blackburn), Ante Vukušić (Hajduk).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 17:27