Duje Klarić / Cropix
'BOMBE' NEĆE BITI

BILIĆEV ŠIRI POPIS Milan Badelj ipak ispred Ive Iličevića, ali i - Nikole Kalinića!

Nikola Kalinić nije bez ikakvih šansi u napadu, ali imao je skromno proljeće, a i Bilić u Ivanu Perišiću vidi tog petog napadača dogodi li se nešto nepredviđeno
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 09. svibanj 2012. 11:07

Slaven Bilić kaže da u Poljsku i Ukrajinu ide osvojiti Europsko prvenstvo. U trenucima kad je dobar dio javnosti zaronio u skepsu mnogi će posumnjati u njegovu procjenu, ali to je izbornikova opsesija koju ponavlja poput mantre.

U četvrtak točno u podne objavit će svoj vjerojatno prošireni popis kao šef struke Vatrenih, bit će to "diplomski rad" njegova šestgodišnjeg mandata, rezime utakmica, treninga, praćenja po klubovima, svih mogućih filtera... Nakon ispita koje je položio i nekih padova.

Kad Slaven Bilić i stožer sastavljaju listu osnovno je pravilo da na svakoj poziciji žele imati dva rješenja. Između ostaloga i kako bi mogli sklopiti dvije ekipe za trening. Budući da je temeljna formacija 4-4-2, to bi značilo po osam nogometaša u obrani i veznom redu te četvoricu napadača. Uz tri čuvara mreže. Ipak, praktično do zadnjeg časa ostala je dvojba hoće li šansu ipak dobiti i peta špica, na uštrb nekog iz ostalih linija.

Za "popis 23" tako su 22 sigurna igrača, a trojica su kandidata za jednu poziciju. Na Euro idu golmani Pletikosa, Subašić i Kelava, obrambeni igrači Vida, Ćorluka, Schildenfeld, Lovren, Šimunić, Vrsaljko, Strinić i Pranjić, veznjaci Srna, Modrić, Rakitić, Vukojević, Dujmović, Perišić i Kranjčar, te napadači Mandžukić, Jelavić, Olić i Eduardo. Bude li se stožer držao temeljne sheme bit će tu i Milan Badelj, ili Ivo Iličević u sredini. Opet, igrač HSV-a ima problema s aduktorom, što je još jedan argument za Milana Badelja. Dakako da bez bez šansi nije Kalinić u napadu, ali imao je skromno proljeće, a i Bilić u Perišiću vidi tog petog napadača dogodi li se nešto nepredviđeno.

Postoji i pričuvna garnitura, u njoj su Jurica Buljat i Dario Knežević. Netko od njih mogao bi upasti ako eskaliraju ozljede.

22 SIGURNA

VRATARI: Pletikosa, Subašić, Kelava

BRANIČI: Vida, Ćorluka, Lovren, Šimunić, Schildenfeld, Vrsaljko, Strinić, Pranjić

VEZNJACI: Srna, Vukojević, Dujmović, Modrić, Rakitić, Perišić, Kranjčar

NAPADAČI: Mandžukić, Jelavić, Olić, Eduardo

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 17:23