Deni Jurić protiv Marin Leovca
 NIKSA STIPANICEV/CROPIX
ODVAŽNA PORUKA

‘Bilo je interesa Osijeka, ali izabrao sam Dinamo. Želim pokazati da sam najbolja opcija u napadu!‘

‘Dinamo je već imao igrača podrijetlom iz Kraljeve Sutjeske, Lovrena i Šunjića, sada i mene!‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 03. srpanj 2021. 18:42

Novi napadač Dinama Deni Jurić (23) sa Šibenikom je na Pohorju, tamo se društvo iz Krešimirovog grada priprema za početak prvenstva. Kao što znate, Modri su potpisali Jurića, ali su ga ostavili u Šibeniku do zime.

Jučer smo popričali s nadarenim ofenzivcem, pitali ga kako je na kraju ipak završio u Maksimiru? Jer, ako ste pratili, već prije dva mjeseca smo pisali da Jurić dolazi u plavi dom, ali je onda naglo nešto zapelo. Što?

- Pa, zapeli smo bili u pregovorima. Neke stvari smo se dogovorili, a onda je malo krenulo u krivom smjeru, interes je uvijek postojao, ali nikako se dogovoriti. Trebalo je doći do iste valne dužine, hvala Bogu, na kraju smo uspjeli i eto me u Dinamu, priključujem se na zimu. Ono što jest najbitnije u cijeloj priči, bilo je interesa s Dinamove, a naravno i s moje strane - kazao nam je u uvodu Jurić.

Kraj Lovrena i Šunjića

Osim Dinama, u igri za Jurića bio je i Osijek. Nenad Bjelica je stasitog napadača htio vidjeti u svojoj momčadi.

- Bilo je interesa Osijeka, ali ja sam izabrao Dinamo. Zna se kakav je klub Dinamo, tako da tu nije bilo dvojbi. Dolazak u Dinamo je ogroman korak u mojoj karijeri, radi se o najtrofejnijem i trenutačno najvećem klubu u Hrvatskoj. Iskreno, ne mogu vam opisati koliko mi znači taj potpis za zagrebački klub. U karijeru sam mnogo toga uložio, bilo je iznimnog rada i truda, a dolazak u Dinamo je na kraju plod svega toga. Jako sam ponosan, moja obitelj je ponosna, nekako mi je uopće teško opisati sve to, osim što mogu kazati da sam beskrajno sretan što se sve odvilo na taj način.

U Dinamu je na napadačkim pozicijama ogromna konkurencija. Naravno, ovog trenutka još ne znamo hoće li svi modri napadači ostati u plavom domu, ali, svejedno, nije se lako u Maksimiru izboriti za status igrača u udarnih jedanaest. Misli li Jurić da će se uspjeti izboriti za svoju poziciju?

- Dinamo ima ogromnu napadačku konkurenciju, četiri-pet sjajnih napadača. Ali, da ne vjerujem u sebe, da ne vjerujem da se mogu izboriti za svoju poziciju, ne bih potpisao za maksimirsku momčad. Meni je cilj izboriti se za svoju poziciju, pokazati da sam najbolja napadačka opcija za Dinamo.

Deni je australski Hrvat. Otac mu je iz Kraljeve Sutjeske, nekadašnjem sjedištu dvaju bosanskih kraljeva dinastije Kotromanića, Tomaša i Tvrtka, a majka mu je iz Zagreba.

- Dinamo je imao igrača podrijetlom iz Kraljeve Sutjeske, Dejana Lovrena i Ivana Šunjića... Očito se u tom kraju nalaze igrači za Dinamo, ha-ha... Rodio sam se u Australiji i tamo sam živio do svoje desete godine. Moj brat Tomi je šest godina stariji od mene, za reprezentaciju Australije odigrao je više od četrdeset utakmica. Svi skupa smo se preselili u Hrvatsku, s ciljem da napravimo nešto u nogometu. I uspjeli smo...

Tomi je igrao za Trnje, Sesvete, Lokomotivu i Inter, a nakon toga se vratio igrati u Australiju, da bi se opet vratio u Europu, gdje je igrao za Rodu, Luzern i CSKA iz Sofije. Trenutačno je opet u Australiji, klub se zove Adelaide United. Deni je također igrao u Sesvetama, drugoj momčadi Hajduka, Solinu, slovenskom Triglavu, a prije nego je došao u Šibenik odijevao je dres Rudeša.

Pomoći Šibeniku

- I ja sam igrao za reprezentaciju Australije, u selekciji U-23. U fokusu sam reprezentacije Australije, čak sam u jednom trenutku razmišljao o Olimpijskim igrama u Tokiju. Međutim, nešto se pričalo u Australiji da neki europski klubovi ne puštaju svoje igrače na Olimpijske igre, pa ne znam jesam li zbog toga ostao bez poziva za Tokio.

Do zime želi igrati što bolje za Šibenik, te doći u plavo društvo sa što više pogodaka na svom kontu.

- Želim pomoći Šibeniku u ovoj polusezoni što predstoji. Mislim da moj ostanak u Šibeniku ide u korist kluba, a isto tako i u moju korist. A kad stignem u Dinamo, želim nastaviti tradiciju igrača koji su iz Šibenika dolazili u Maksimir. Tu su bili Ademi, Schildenfeld... Eto, uz mene je u Dinamo stigao i Marko Bulat. Baš s ogromnim zadovoljstvom čekam dolazak u plavi klub, a do tada želim zabiti što više pogodaka u Šibeniku - zaključio je Jurić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 10:11