RONALD GORSIC/CROPIX
Napokon bez grča

Bio je na izlaznim vratima Maksimira, a onda se sve promijenilo. Jedna je utakmica bila okidač...

Majer je odigrao odličnu utakmicu protiv Lokomotive u prvom ligaškom kolu i upisao dva gola i asist
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 19. kolovoz 2020. 13:53

On je bio najbolja vijest za Modre u toj visokoj (6:0) pobjedi protiv Lokomotive. Lovro Majer odigrao je onako kako su mnogi zamišljali da će igrati kad je prije dvije godine stigao s Kajzerice u Maksimir. Lepršav, razigran, konkretan, dvostruki strijelac, asistent. I ono što je najvažnije, bio je prava ‘desetka’. Igrač koji vodi igru, preuzima odgovornost, takav je igrač trebao Dinamu u tom dijelu terena.

- Sretan sam zbog takvog početka. Igra je imala glavu i rep, a ja sam samo konkretizirao tu dobru igru mojih suigrača - skromno je pričao Majer, koji nije želio veličati svoju partiju svjestan da je to tek početak, da takve utakmice mora pokazivati češće, u serijama.

Na neki način ono što smo vidjeli od Majera u nedjelju, simbolizira i Dinamo. On se probudio, izišao iz letargije, ali tek sad mora pokazati da je igrač za velike stvari. Kao i Dinamo. Modri su izašli iz crne rupe, ali tek dolaze utakmice u kojima momčad mora dokazati da je i dalje na razini Lige prvaka i da može igrati važnu ulogu u Europi. Jer to je cilj, pobjede poput ove protiv Lokomotive tek su pomoćno sredstvo za njegovo ostvarenje. Tako je opet i s Majerom. Ovo je bilo odlično, a bit će sjajno kad ili ako takve partije preslika na europsko okruženje. Znatiželjni smo hoće li to uspjeti.

- Stvarno se odlično osjećam, dobro smo radili u ovoj kratkoj pauzi i ne mogu sada reći da je ovo iznenađenje za mene. Na treningu se osjetila dobra atmosfera u momčadi i bilo je pitanje trenutka kada ćemo to pokazati na utakmicama.

Tako kaže Majer, koji doista izgleda kao da se potpuno opustio, ne igra u grču. Okidač je bila ona utakmica protiv Varaždina, nakon nje odlučio je ostati u Maksimiru, s njim je razgovarao trener Mamić, njegovi pomoćnici. I svi su mu rekli da vjeruju u njega, da računaju s njim. Izgleda da je sve to dalo rezultat.

- Ponavljam, sve je to zasluga momčadi. Nakon onog razdoblja poslije stanke zbog epidemije skupili smo glave i odlučili pokazati da ono nije Dinamo koji naši navijači zaslužuju. Već na zadnjoj utakmici protiv Varaždina bilo je bolje, a sad pokazujemo da smo na dobrom putu.

Zanimljiva statistika

Zanimljiva je i Majerova statistika u Dinamovu dresu. U prve dvije sezone, do zadnjeg kola prošle sezone, zabio je samo dva gola, a onda u posljednje dvije utakmice čak tri. Protiv Varaždina jedan u zadnjem kolu u srpnju i sad dva u prvoj utakmici nove sezone Lokomotivi. Uf, kakav bi dobitak za Dinamo bio kad bi tako i nastavio, kad bi navikao publiku i javnost na takve izvedbe.

- Mi moramo imati kontinuitet. To je ono što treba krasiti ovaj Dinamo. Naravno da nam se može dogoditi neki slab dan, ali ovo je momčad koja ima kapacitet, znanje, talent i sve ostalo što je potrebno da pobjeđuje u serijama.
Sigurno, ova pobjeda najviše znači za samopouzdanje uoči Europe, to je uvijek tako, sad sve izgleda ljepše.
- Slažem se, puno značl takva pobjeda, jer pokazuje da smo puni samopouzdanja. A svi znamo da je bitno krenuti u sezonu na pozitivan način. Žao mi je što nije bilo gledatelja jer bi uživali u ovakvim predstavama, ali sam siguran da su i oni sretni nakon ovakve igre. Idemo sada to ponoviti protiv Istre i svima pokazati kako je ono na kraju prošle sezone bila tek crna rupa - zaključio je Majer bez previše euforije.

Napisali smo već puno slova o njemu i njegovoj dosadašnjoj eri u Dinamu, o nedostatku kontinuiteta, nedovoljno prilika, manjku samopouzdanja... I čekali jednu ovakvu utakmicu koja bi mogla sve preokrenuti. Je li Dinamo protiv Lokomotive definitivno dobio ‘desetku’? Odgovor stiže uskoro, ako ne u Puli, onda u Europi!

Lovro Majer za Dinamo u Prvoj HNL

2018./19.
10 utakmica, 686 minuta,
1 gol, 2 asistencije
2019./20.
21 utakmica, 1.265 minuta,
2 gola, 4 asistencije
2020./21.
1 utakmica, 79 minuta, 2 gola,
1 asistencija

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 17:48