VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix
INTERVJU ZA SN

Bio je omiljeno dijete Poljuda, pa završio u Rijeci: ‘Hajduk je ovaj put čvrsti favorit u derbiju!‘

‘Rijeka u četvrtak igra protiv PAOK-a , a igrači će ako treba “poginuti” kako bi se plasirali u KL‘.
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 25. kolovoz 2021. 12:21

Drago Gabrić (34) dijete je Hajduka, u kojem je igrao najbolji nogomet karijere. Bio je Gabrić i igrač Rijeke, na papiru pune tri godine, ali upisao je tek 12 utakmica jer je dvije sezone proveo na posudbama u Domžalama i Zadru. Drago će u predstojećem jadranskom derbiju dakako navijati za Hajduk...


- Hajduk je moj klub, a Rijeka mi je draga, volim kad pobjeđuje. Naravno, u nedjelju ću svim srcem biti uz Hajduk, koji je po meni i dosta izrazit favorit u ovom derbiju.


Zašto je izraziti favorit? Po mnogima Rijeka igra bolji nogomet?

- Dobra je Rijeka, čak i odlična, u nekakvim normalnim okolnostima ravnopravna Hajduku, ali Rijeka u četvrtak igra protiv PAOK-a utakmicu u kojoj će igrači ako treba “poginuti” kako bi se plasirali u Konferencijsku ligu. Tu će se žestoko potrošiti, kako tjelesno, tako i emotivno, pa ne možeš tri dana kasnije biti jednako ispunjen. To je realno veliki hendikep za Rijeku, a velika prednost za Hajduk koji još od petka navečer živi samo za tu utakmicu. I još na krilima četiri pobjede u nizu.

image
Drago Gabrić u dresu Rijeke
VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix


Jeste li zadovoljni s načinom na koji je Hajduk složio momčad?

- Jesam, nakon dugo vremena složila se momčad koja puno obećava i koja može parirati svima u ligi, iako će joj još trebati vremena da se skroz posloži. Individualno bih rekao da je Hajduk najbliži Dinamu koji je ipak najbolja momčad lige. S tim da je Livaja prevaga kakvu nitko u ligi nema. Gledao sam u petak Hajduk i Dragovoljac i mogu vam reći da sam i u toj 95. minuti bio uvjeren da će Hajduk dobiti utakmicu. Doista sam bio uvjeren! Prethodnih godina Hajduka takvu utakmicu nikad ne bi dobio. To je ključna razlika između ove i prijašnjih momčadi. Ova ima individualnu klasu, ima pobjednički mentalitet, što su glavni temelji kada se stvara pobjednička momčad. E sada, da se ti pojedinci i karakteri do kraja poslože, trebat će nešto vremena.


Trebat će i dobar trener. Je li Gustafsson po vama taj?

- Vidim da Šveđanin voli napadački nogomet i to mi se jako sviđa. Za ostalo mi je teško dati ozbiljniju procjenu. Čovjek je stranac, treba mu vremena da pohvata stvari u Hrvatskoj, da upozna igrače, mentalitet, suparnike, običaje... Znate, kad sam s nekim u svlačionici i meni obično treba godina dana da budem siguran kakav mi je tko suigrač. Trebat će stoga vremena i Gustafssonu.

Vuković oduševljava

Vi ste vezni igrač, a baš vezni red mnogi navode kao “kritičnu” točku Hajduka. Ne zato što su Krovinović i Vuković slabi igrači, nego zato što su samo dvojica u veznom redu koji je ipak srce momčadi?

- Slažem se, njih dvojica daleko su najizloženiji na terenu. Livaja je formalno “desetka”, ali on nije vezni igrač, on se ne spušta nisko, nije stalno u igri, što je i normalno, jer on je u stvarnosti povučeni centarfor. Krovinović je klasa, iako još nije u punoj formi, a Vuković me oduševljava trkom i sve boljom igrom. Međutim, u teškim će utakmicama trebati pomoć. Vidjeli smo protiv Osijeka koliko tako ofenzivna igra može biti ranjiva kad je ušao Pilj. Osijek je dobio igrača više u veznom redu i tu je napravio ključnu prednost. Baš me zanima kako će Gustafsson posložiti vezni red kad se momčad kompletira i posloži.


Što je najveća kvaliteta ove Rijeke?

- Oni su prije svega momčad koja igra odličan timski nogomet. Individualno jako cijenim Murića i Pavičića, Prince je također dobar i Abass mi se sviđa, ali momčad je njihova snaga.

Mišković je odličan

Zanimljivo je kako Rijeka već godinama uspijeva ostati u vrhu, iako ostaje bez puno igrača, a u posljednje vrijeme čak i trenere nešto češće mijenja.

- Iza Rijeke stoji čvrsta ruka Damira Miškovića, koji je nedvojbeno temelj svega što se tamo događa. Mišković je odličan predsjednik, koji poštuje sve u klubu, od trenera, igrača, do oružara i čistačica. A financijski je uvijek tu, kad god dođe do problema. Ako gledamo sportsku politiku, ona se najviše bazira na mladim igračima koji su se već dokazali u HNL-u. Rijeka kupi Labrovića i Princea kao ponajbolje igrače Šibenika, pa Obregona koji je bio odličan u Varaždinu. Ti mladi, ali ipak i dokazani igrači, u dobrom okruženju koje imaju na Rujevici uspijevaju do kraja sazreti i napraviti igrački iskorak. Rijeka radi sustavno i pametno i to je njezina dobitna formula.

Previše volim nogomet da bih ga se ostavio

Drago Gabrić i dalje igra nogomet, već neko vrijeme u Trećoj ligi Jug. I ove sezone nastavlja u dresu Zagore iz Unešića. Za oni koji ne prate pomnije, Gabrić je već tri sezone ponajbolji igrač lige.

- Previše volim nogomet da bih ga se ostavio, baš uživam u treniranju i igranju. kad sam shvatio da ne mogu do ozbiljnijeg transfera nastavio sam igrati baš iz gušta. U Zagori mi je super, predsjednik Mario Paić se baš trudi puno oko kluba i imamo dobru momčad sposobnu da se bori za vrh tablice. Naš cilj je izboriti plasman tu jedinstvenu treću ligu koja kreće od sljedeće sezone, što znači da moramo biti prvi ili drugi, eventualno treći, ali to već nije jamstvo da ćemo ispuniti ciljeve. Prošlu sezonu sam puno izbivao zbog ozljede lista, ali sad sam zdrav i jedva čekam sezonu. (rš)

Gabrić za Hajduk

106
utakmica
15
golova


Gabrić za Rijeku
12
utakmica
0
golova

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 17:26