Tomislav Stipić

 
 SRDJAN VRANCIC/CROPIX
SMJENA U KOPRIVNICI

Bio je osvježenje na hrvatskoj nogometnoj sceni, pucao je na mjesto izbornika, a sada je smijenjen

Osobnošću je podijelio domaću sportsku javnost, a dosta je pažnje polagao i zbivanjima izvan terena
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 10. lipanj 2021. 20:39

Uprava Slavena Belupa sastala se u četvrtak poslije podne na koprivničkom Gradskom stadionu 'Ivan Kušek - Apaš' te je odlučila o sudbini trenera Tomislava Stipića. Prema informacijama koje su se pojavile u večernjim satima, Stipić više nije trener prve momčadi Farmaceuta. Njegov ugovor sa Slavenom traje još godinu dana, te Upravi preostaje pronaći modalitet razlaza. Isto tako, još nije poznato tko će ga naslijediti na klupi, a pripreme počinju već u ponedjeljak.

Stipić je Slaven preuzeo u listopadu 2019. godine te je u dvije sezone ostvario plasman na sedmo mjesto. U prvenstvenim utakmicama ostvario je 14 pobjeda, 21 remi i 26 poraza uz razliku pogodaka 59:78. U proljetnoj polusezoni prošlog prvenstva njegova je momčad ostvarila tek dvije pobjede.

image
Tomislav Stipić
GORAN MEHKEK/CROPIX

Što se tiče klupske budućnosti, više prilika namjerava se davati domaćim i mlađim igračima, no u Slavenu su svjesni da moraju dovesti i nekoliko provjerenih igrača za novu sezonu.

Stipić je predstavljao osvježenje na hrvatskoj nogometnoj sceni, stigao je iz Njemačke i svojom osobnošću podijelio Slavenove navijače, ali i domaću sportsku javnost. Dosta je pažnje polagao i zbivanjima izvan terena, pa je tako pažnju na sebe skrenuo i kad je jedne subote volonterski konobario u kafiću u centru Koprivnice. Isticao je kako mu je ambicija postati hrvatski izbornik jednog dana. Međutim, u vodstvu koprivničkog kluba navodno već neko vrijeme nisu bili zadovoljni načinom na koji vodi momčad te su uoči novog prvenstva odlučili krenuti u novu priču.

Priopćenje NK Slavena Belupa:


''Tomislav Stipić više neće obnašati dužnost trenera prve momčadi i sportskog direktora Nogometnog kluba Slaven Belupo. Odluka je to koju je danas donijela Uprava našeg kluba na Sjednici održanoj na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš. Ukupno je Stipić na klupi Slaven Belupa bio 67 puta od čega 61 put u prvenstvu i šest puta u Kupu.

Debitirao je 19. listopada 2019. u porazu u Koprivnici protiv Rijeke rezultatom 1:2, a u prvenstvu je ostvario 14 pobjeda, 21 remi i 26 poraza uz gol-razliku 59:78. U Kupu je pak upisao četiri pobjede i dva poraza, od kojih je jedan bio u polufinalu protiv Lokomotive u sezoni 2019/2020.

Hvala treneru Stipiću na svemu što je učinio za naš klub kao trener prve momčadi.''

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
09. travanj 2024 17:38