Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
RIJEČ TRENERA

BIŠĆAN NAKON TEŠKO IZBORENE POBJEDE U KRANJČEVIĆEVOJ 'Veseli me posebno što smo do vrijedne pobjede došli u sudačkoj nadoknadi, to je dokaz želje'

Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 28. srpanj 2019. 11:12

Nakon dramatične pobjede Rijeke protiv Lokomotive (1:0) kudikamo zadovoljniji pred novinare je došao trener gostiju Igor Bišćan, njegova je momčad sva tri boda praktički utrpala u posljednji vlak iz Kranjčevićeve...

- Bila je to zanimljiva utakmica, veseli me posebno što smo do vrijedne pobjede došli u sudačkoj nadoknadi. Dokaz je to goleme želje mojih igrača, nisu odustajali i tražili su pogodak do samoga kraja. Imali smo tri lijepe prilike, ali nismo ih iskoristili i onda je nepisano nogometno pravilo da nas stigne kazna za te promašaje. Lokomotiva je imala tu priliku, ali naš je vratar Prskalo fantastično obranio Uzunijev udarac i ostavio nas u igri - govorio je Bišćan.

Biste li bili jako ljutiti na Čolaka da nije zabio u sudačkoj nadoknadi? Zbog one pogreške i "pohlepe" u 3. minuti...

- Ma ne bih se nikad mogao na Čolaka naljutiti, on je sjajan dečko, pravi borac. Nikad se ne predaje i taj pogodak mu je nagrada za trud. A moram vidjeti na tv-snimci što se točno dogodilo, je li Čolaka lopta pogodila, ili je, kako vi kažete, bio "pohlepan2, ha, ha - istaknuo je Bišćam, pohvalivši i Acostyja:

- Iskoristio je priliku, ulaskom u igru donio je razliku. Sudjelovao je kod pogotka...

Tko zna što bi neki malo manje strpljiv čovjek mogao učiniti da je na mjestu trenera Lokomotive Gorana Tomića... Momčad mu prima naivne pogotke, a ne zabijaju iz pravih šansi. I tako već mjesecima, od Nove godine. Ni utakmica s Rijekom nije iskočila iz tog okvira:

- Opet se ponovila ista priča. Odigramo solidnu, otvorenu utakmicu, promašimo neke prilike i onda na izdisaju utakmice primimo pogodak kakav ozbiljna momčad ne smije primiti! Nevjerojatna je ta dekoncentracija u završnici dvoboja, u utakmicama s Dinamom, Rijekom, Osijekom..., to će uvijek biti kažnjeno i to je ona razlika između momčadi s vrha ljestvice i nas ostalih. Bez pravoga napadača, pravoga strijelca, iluzorno je očekivati da će se nešto promijeniti - jadao se Tomić.

Živjet ćete, dakle, u iščekivanju Budimira?

- Da...

U prvom ste dijelu promijenili strane Kastratiju i Uzuniju?

- Jesam, ali nisam bio zadovoljan onime što su pokazali, pa sam ih vratio na "njihove" bokove.

Bili ste nezadovoljniji Uzunijem?

- Da, nije se baš snašao...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 05:27