RONALD GORSIC/CROPIX
FINIŠ PRIJELAZNOG ROKA

Bit će još promjena na Maksimiru! Tri igrača čekaju rasplet, čak dvojica bi mogla u isti hrvatski klub...

Dvojica napadača i čovjek koji je doveden kao veliko pojačanje trebali bi promijeniti sredinu
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 30. kolovoz 2021. 12:07

Još u ponedjeljak i utorak traje prijelazni rok, a u Maksimiru je ostalo još nekoliko dvojbi oko igrača koji bi trebali otići na posudbe, jer su trenutno višak u planovima Damira Krznara. Nakon što je Portugalac Ivo Pinto otišao na posudbu u nizozemsku Fortunu Sittard, ostali su “neraspodijeljeni” Sandro Kulenović, Ivan Nevistić i Komnen Andrić.

Prema nekim informacijama, Kulenović bi ovu sezonu mogao odraditi na posudbi u Lokomotivi. Zanimljivo je da je Kulenović jedan od rijetkih Dinamovih igrača imao ponude ovoga ljeta, više njih, za posudbe i transfere. On ih je sve odbijao, od Championshipa, preko MLS-a i Rusije do Poljske, a na kraju bi se mogao skrasiti na Kajzerici.

Inače, baš je Lokomotiva već dulje želja samog Kulenovića, kako smo čuli, on već dulje inzistira baš na Lokomotivi, zagovarajući tezu da je, ako već ne igra u Dinamu, bolje igrati na poznatom terenu i biti bliže maksimirskim očima, nego otići u inozemstvo, boriti se kao stranac za minutažu za neznatno više novca. Sad bi mu se želja mogla ispuniti, u Maksimiru su postali skloni toj opciji, ipak je bolje da Kulenović negdje igra, nego da u Dinamu samo trenira.

image
Sandro Kulenović
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix


Jedan od onih za koje se još ne zna kamo će jest Ivan Nevistić. Vratar koji je prošle sezone bio iznenađenje Europske lige, došao je u Maksimir kao pojačanje i alternativa ako ode Dominik Livaković. Nije nemoguće da u zadnja dva dana prijelaznog roka dođe neka “last-minute” ponuda za Livakovića, međutim, ako se ništa ne promijeni, reprezentativna “jedinica” ostat će u Maksimiru, pa bi i Nevistić u zadnja dva dana trebao saznati gdje će igrati u nastavku sezone. I u njegovom se slučaju spominjala Lokomotiva, no, on za razliku od Kulenovića navodno nije baš sklon toj opciji. Ali, ne bude li drugog izlaza, ne bismo se čudili da i Nevistić osvane u Lokomotivi.

image
Ivan Nevistić
RONALD GORSIC/CROPIX


Jedan od onih koji su “zapisani” za odlazak na posudbu jest i Komnen Andrić. Srbijanski napadač dugo je bio izvan svih kombinacija, iako je trenirao s prvom momčadi, čak i uoči utakmice sa Šerifom, premda nije bio prijavljen za play-off Lige prvaka. Nakon te utakmice Andrić je došao i u kadar za utakmicu s Osijekom, a mjesto na popisu igrača koji kandidiraju za momčad dobio je zahvaljujući ozljedi Duje Čopa.

Ostao je tako Damir Krznar bez još jednog igrača u napadu, Čop bi u Osijeku sigurno dobio priliku da je mogao konkurirati. Hoće li sad ta situacija otvoriti novu perspektivu da ostane i dalje u kadru prve momčadi, čak i dobije određenu minutažu, ili je to bila samo potpuna nužda pa će i Andrić danas i sutra pronaći neku novu sredinu, novu posudbu. Imao je i on određene ponude iz Hrvatske i inozemstva, ali nijedna ili njemu ili klubu nije bila dovoljno primamljiva.

image
Komnen Andrić
RONALD GORSIC/CROPIX

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 06:14