RONALD GORSIC/CROPIX
BIO BI VELIKO POJAČANJE

‘Bit će vremena za povratak na Poljud!‘: Srebrni Vatreni otkrio ima li istine u pričama o Hajduku

‘Bit će Bijeli u vrhu, ali tek je krenulo, vidjet ćemo kako će se snaći u drukčijem nogometu...‘
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 12. listopad 2020. 12:27

Ponovno se Filip Bradarić (28) našao u središtu pozornosti hrvatske javnosti jer njegovo se ime spomenulo u kontekstu mogućeg pojačanja Hajduka. Baš pojačanja, jer takav profil veznjaka dobro bi došao ambicioznom Hajduku u nastavku sezone. Ali, na žalost navijača Bijelih, neće za sada biti ništa od te kombinacije.

- Ostajem u Cagliariju! - decidiran je Bradarić.

- Ne mogu dokučiti odakle se pojavila kombinacija s Hajdukom jer, iskreno govoreći, kontakta nije bilo. Uvijek lijepo zvuči kada me netko spomene u svezi Hajduka, ali ovog puta nema o tome razgovora. Cagliari je moja bliska budućnost.

Prebolio COVID-19

Mercato je u Italiji završio prije tjedan dana, ali u HNL se igrači još mogu dovoditi do 19. listopada, no Bradarić je isključivo koncentriran na Cagliari. Puno je problema imao na početku sezone, koronavirus se i njega dotaknuo.

- Na startu priprema, bilo je to još 20. kolovoza, imao sam pozitivan test na COVID-19. Prošao sam izolaciju, sve je bilo u redu, ali onda su nastale druge komplikacije i tek sam prošli tjedan počeo s treningom. Radim s momčadi, polako upoznajem i novog trenera Di Francesca. Jasno mi je kazao da računa na mene i zato sam ostao na Sardiniji.

Nogomet po mom guštu

U ljeto 2018. iz Rijeke je prešao u Cagliari u transferu vrijednom šest milijuna eura. Odigrao je prvu sezonu, a potom odradio dvije posudbe. Prvu u Hajduku prošle jeseni, a potom je proljeće odigrao u Celti. Zabilježio je 14 nastupa za momčad iz Viga, pomogao da klub ostane prvoligaš, ali u konačnici Celta ipak nije Cagliariju platila 5,5 milijuna eura otkupne cijene.

- Svidjelo mi se u Primeri, španjolski nogomet je upravo po mojem guštu. Premda smo se borili za ostanak, uživao sam u Celti. Nogomet je baziran na tehnici, igra prizemnih lopti. Bilo bi lijepo da sam ostao u Španjolskoj, ali s obzirom na nove uvjete poslovanja i skromnija ulaganja, bilo je nerealno očekivati da će Celta otkupiti ugovor.

image
RONALD GORSIC/CROPIX

Potom se krajem ljetnog mercata pojavila opcija posudbe u PAOK, ali ni ta se ideja nije realizirala i Bradarić je ostao na Sardiniji.

- Prva sljedeća utakmica je s Torinom u gostima, potom slijedi Crotone na našem stadionu. Takav je raspored, ali tko zna kako će se odvijati situacija s koronavirusom. Puno je zaraženih u Genoi, potom u Interu. Ima odgođenih utakmica na startu, zgusnut će se raspored. Sve je drukčije nego je bilo nekoć, ali imam ugovor još tri godine, do ljeta 2023. i želim se dokazati u Serie A.

Dok se Bradarić vraća treninzima, reprezentacija je u punom zamahu. Vatreni imaju svoj ciklus utakmica u Ligi nacija koje Bradarić sa zanimanjem prati. Srebrni Vatreni iz Rusije nije izgubio ambiciju povratka.

- S kontinuitetom utakmica mogu se nečemu nadati. Jasno je da gajim ambiciju povratka u reprezentaciju, u najzrelijem sam igračkom dobu. Znam i da je konkurencija najjača u sredini, jer vezni red je prepun igrača koji odlično igraju u svojim klubovima. Zato se nadam što bržem povratku u sastav Cagliarija. Kombiniramo sustave 4-3-3 i 4-2-3-1, a moja je pozicija uvijek ista u sredini. Iz Ajaxa je doveden Razvan Marin kao novi konkurent u veznom redu, tu je od ranije i Marko Rog. Momčad je dobra, kvalitetna, ali nezahvalno je pitanje koliko možemo u prvenstvu. Primjerice, prošle godine je prvenstvo otvoreno dobrom serijom, ali onda je Cagliari nanizao 10 utakmica bez pobjede. Teška je Serie A, izjednačena.

Šteta za Istanbul

Kakav je HNL u ovogodišnjem izdanju? Pratite zbivanja?

- Kako ne, uvijek gledam. Posebno utakmice Hajduka. Žao mi je što se nije više napravilo u Istanbulu. Nekako sam poslije prvih 45 minuta imao osjećaj da se može kreirati iznenađenje, ali na kraju je domaćin rutinski riješio utakmicu. Šteta. Znam koliko je cijelom klubu trebao jedan takav rezultat. Sve rezultat diktira, a izbacivanje Galatasaraya podiglo bi Hajduk. Prvenstvo? Bit će Bijeli u vrhu, ali tek je krenulo, vidjet ćemo kako će se snaći u ovom drukčijem nogometu.

Drugi povratak u Hajduk je, dakle, otkazan ili samo odgođen?

- Bit će vremena za povratak na Poljud, tek sam u 28. godini - podvukao je Filip Bradarić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 12:36