Ivan Fiolić u dresu Dinama
 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
TRŽIŠNI RAT HR-VELIKANA

Bivši Dinamov wunderkind stiže u Osijek?! Bjelica ga čeka, a Modrima je uzvratio i oteo velikog talenta

Vezni igrač je iz Dinama otišao za čak 2.5 milijuna eura, a sada ga čeka osječka ‘desetka‘.
Piše: Darko Ružić/Robert ŠolaObjavljeno: 08. srpanj 2021. 09:30

Pošteno je trener Nenad Bjelica, ujedno i sportski direktor Osijeka, nedavno priznao...

- Hajdukovog smo nogometaša Miju Caktaša željeli dovesti u svoj klub, ali financijske su ponude klubova s Bliskog istoka, koje je Caktaš dobio, uistinu takve da im mi ne možemo konkurirati - izjavio je Bjelica.

Sve se manje stoga o bivšem kapetanu Hajduka kao novom pojačanju osječkih Bijelo-plavih govori u Gradskom vrtu. No, novo ime koje se spominje kao “desetka” za kojom traje potraga, a koja je bila namijenjena Caktašu, sada je Ivan Fiolić i sve govori u prilog tome da će prekinuti ne baš uspješnu belgijsku epizodu, pa opet trčati hrvatskim nogometnim travnjacima.

Trenutačno je Fiolić (25) član Genka, a iz tog je kluba bio ustupljivan AEK-u iz Larnace, pa onda i poljskoj Cracoviji. Izdalo ga je strpljenje i želi novi uzlet svoje karijere oživjeti u Hrvatskoj nogometnoj ligi.

image
Ivan Fiolić u dresu Dinama
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Igračkog je profila onakvog kakav Osijekov trener Bjelica traži. Dakle, Ivan Fiolić je vezist, ljevak koji može osim u sredini terena ordinirati i s obje krilne pozicije.

Ima tek jedna sitnica koju Osijek mora urediti s belgijskim prvoligaškim klubom jer za Fiolića je Genk svojedobno platio Dinamu 2,5 milijuna eura. Neće ga pustiti nazad u Hrvatsku bez odštete, ali uvijek je u sličnim situacijama u igri i opcija posudbe.

Do kraja ovog tjedna sve će se znati jer nova je sezona na pragu, a i u Osijeku kao i svuda trener, u ovom slučaju Nenad Bjelica, što prije želi imati kompletiran igrački kadar s kojim će krenuti u natjecanja.


Transferi Svena Sopića (15), Mateja Perića (15) i Mihaela Mihaljevića (14) prošlog su tjedna bili velika nogometna priča. Dinamo ih je “preoteo” Osijeku čiji su administrativci malo zaspali, pa su dečkima istekli ugovori. A riječ je o velikim talentima...

Koji dan kasnije Šibenikov napadač Deni Jurić imao je praktički sve dogovoreno s Osijekom, da bi na kraju završio u - Dinamu. Što je protumačeno kao još jedna demonstracija sile iz Maksimira prema Gradskom vrtu. I kao nastavak velikog rivalstva koji se rodio između Dinama i Osijeka onog dana kad je Nenad Bjelica zasjeo na klupu nogometnog ponosa Slavonije.

Međutim, sad je Osijek odlučio pokazati da i on može dovesti igrača Dinama. Kako doznajemo, Domagoj Jerbić, 18-godišnji stoper, koji je 11 godina proveo u Dinamovoj nogometnoj školi, jučer je potpisao za Osijek. Jerbić je stoper odličnog potencijala - ima ukupno devet nastupa za mlade selekcije Hrvatske - a prošle je sezone nastupao za Dinamove juniore. Jerbić je bio jedan od nositelja Dinamove zlatne generacije 2003. iz kojoj su u Dinamovoj prvoj ekipi već priključeni Ivan Šaranić i Martin Baturina. Jerbić dakako nije “kapitalac” takve razine, ali krasi ga odlična igra, tehnika, a poznavatelji nogometa kažu da je jedan od najbržih Dinamovih stopera unatrag nekoliko generacija.

U Osijeku ga čeka mjesto u drugoj momčadi koja će i dalje nastupati u Drugoj HNL, a u klubu su uvjereni da će brzo stasati u igrača spremnog da bude važan kotačić prve momčadi.

Rivalstvo na relaciji Maksimir - Gradski vrt tako se nastavlja. Bit će zanimljivo pratiti razvoj karijere tri Osijekova klinca koja su stigla u Maksimir, odnosno, Jerbićev u Gradskom vrtu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 22:06