Martin Dahlin
 MARTIN ROSE/Getty Images
Nekadašnji reprezentativac

Bivši dinamovac otkrio zanimljivu anegdotu o dioničaru tvrtke koja je HNS-u dala najbolju ponudu

‘Sjećam se da je na prvi trening došao u crvenom Ferrariju! Mi smo gledali taj bijesni automobil‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 11. lipanj 2020. 15:42

Jedna zanimljiva crtica odnosi se na švedsku tvrtku Magine Pro koja je Hrvatskom nogometnom savezu dala najbolju ponudu za otkup TV prava za Prvu HNL.

Naime, jedan od dioničara tvrtke jest i Martin Dahlin, bivši švedski nogometni reprezentativac, koji se trenutačno bavi menadžerskim poslovima. Dahlin je svojevremeno bio suigrač Andreja Panadića, skupa su igrali u HSV-u u sezoni 1998./99. Te 1999. godine Dahlin se zbog ozljede i umirovio kao igrač, tako da je Panadić s njim igrao u posljednjim utakmica njegove karijere.
- Da, vidio sam da je Martin Dahlin dioničar tvrtke Magine Pro. Igrao sam s njim otprilike osam mjeseci, u HSV je stigao iz Blackburna. Kako bih ga opisao? Pa, definitivno sam ga upoznao kao jako dobrog čovjeka, uvijek je bio jako prijateljski raspoložen. Imao je malo drukčije poglede na život od nas ostalih koji smo tada igrali u HSV-u. Bio je jako opušten tip, ali i vrlo obrazovan, s njime se moglo razgovarati o svemu. Nekako se već tada moglo zaključiti da bi nakon karijere mogao postati biznismen. Bio je pred krajem karijere, pa je već razmišljao o poslovima koje će obavljati nakon što se umirovi. Tako da nisam previše iznenađen što je postao dioničar neke tvrtke, te što se bavi menadžerskim poslom - kazao nam je Panadić.

image
Andrej Panadić
NIKSA STIPANICEV/CROPIX

Jako sposoban

Ispričao nam je jednu anegdotu koja je obilježila Dahlina dok je igrao u HSV-u.

- Sjećam se da je na prvi trening došao u crvenom Ferrariju! Mi smo gledali taj bijesni automobil, a on se samo smješkao. Nakon toga je s svojim Ferrarijem uvijek dolazio na treninge i utakmice. Obožavao je Ferrari. Kažem, nisam dugo vremena bio njegov suigrač, stanovali smo daleko jedan od drugog, ali dojam koji je ostavio na mene bio je iznimno pozitivan. Dok je u privatnom životu bio skroz opušten, zezao se i pričao viceve, na terenu je je bio iznimno ozbiljan, kao i u razgovorima na bilo koju ozbiljnu temu.
Priča nam Panadić da je već u ono vrijeme Dahlin imao ogroman broj poznanstava, da se volio družiti.
- Iako ga nakon što je završio karijeru više nisam viđao, mogu zaključiti da se radi o jako sposobnom čovjeku za kojeg se moglo zaključiti da će napraviti pravu poslovnu karijeru.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 01:24