CROPIX
HRVATSKI KUP

BIVŠI DINAMOVAC PRIJETI SVOJIMA UOČI VELIKOG FINALA KUPA 'Ići ćemo 200 posto! Dat ću sve od sebe da zabijem ili asistiram pa da uzmemo taj trofej'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 21. svibanj 2019. 21:50

Na stranu bodovi koji su bili silno važni za potvrdu drugog mjesta, jedan od najvećih dobitaka Igora Bišćana iz utakmice protiv Lokomotive svakako je Robert Murić.

Nije jedini kojim strateg Bijelih može biti zadovoljan, Tomečakov povratak također je velika stvar, zapaženu ulogu imao je i Capan, ali Murić je nekako djelovao fizički najmoćnije otkako je ove zime došao u Rijeku. Znali su na Rujevici da će ga morati čekati, ali bljeskovi koje je pokazivao bili su itekako dobar signal da se isplati imati strpljenja da uhvati željeni ritam i počne pokazivati da je sposoban pridonijeti momčadi na travnjaku.

I onda se dogodila Lokomotiva, protiv koje je Murić bio agresivan u oba smjera, oduzimao lopte i stvarao prilike sebi i suigračima, na kraju i postigao odlučujući pogodak. Da je imao još nekoga raspoloženog u igri prema naprijed, nema dvojbe da bi utakmica bila lišena i infarktne završnice koja se dogodila. Ipak, na kraju je puno značajnija spoznaja da je Rijeka osim bodova dobila i jaku kariku za najznačajniju utakmicu sezone.

Zagreb, 100219.
Gradski stadion Zapresic.
Hrvatski Telekom Prva liga, 1. HNL, 20. kolo, seniori, utakmica izmedju NK Inter Zapresic i HNK Rijeka.
Na fotografiji: Robert Muric, Karlo Muhar.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX

- Zadnje dvije utakmice nisam igrao, pa sam malo došao k sebi. Dao sam sve od sebe da uzmemo bodove koji su nam trebali, a bio sam malo i prehlađen, pa vjerujem da u srijedu može biti još i bolje. Sretan sam zbog gola, ali čestitao bih suigračima, dali smo sve od sebe. Utakmica nam je bila važna da osiguramo drugo mjesto i dobijemo mir pred finale Kupa i nitko sretniji od nas što je ovako završila - govorio je Murić nakon utakmice i najavio finale Kupa protiv Dinama.

- Finale je 50-50. Mi ćemo ići 200 posto, dati svoj maksimum da osvojimo Kup.

Rijeka će za trofej morati odigrati, pogotovo napadački, bolju utakmicu nego ovu posljednju protiv Dinama.

- Vidjet ćemo za koju će se taktiku odlučiti trener, ali nadam se da ćemo biti na razini koju svi očekujemo i da ćemo se na kraju radovati. Sada nam treba najprije odmor, odigrali smo u kratkom periodu dosta utakmica, ali ulog je velik u finalu Kupa i mi u utakmicu ulazimo s mišlju da uzmemo trofej.

Rijeka, 010319.
Stadion Rujevica. 
Utakmica 23. kola  HT Prve lige, 
NK Rijeka - NK Istra 1961. 
Na fotografiji: Zoran Kvrzic i Robert Muric.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Matija Djanjesic / CROPIX

Moje prvo finale

Murić će imati i dodatni motiv: osim što igra protiv bivšeg kluba, ova mu je utakmica i prilika za prvi HNL trofej.

- Ovo će biti moje prvo finale u Rijeci, ako budem igrao, dat ću sve od sebe da zabijem ili asistiram pa da uzmemo trofej. Moram zahvaliti treneru što mi je dao toliko prilike, mislim da sam ih dobro koristio, osjećam se odlično i sve ide u smjeru koji priželjkujem - zaključio je Murić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 15:53